BIH

Opozicija traži smjenu Dragana Lukača

Srna

11.5.2018

Poslanički klubovi opozicije u Narodnoj skupštini RS predložili su zaključke kojima se traži da premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović razriješi dužnosti ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača.

Učinili su to, kako su kazali, zbog propusta iznesenih na konferenciji za novinare 26. marta o smrti Davida Dragičevića, rekao je poslanik SDS-a Nedeljko Glamočak.

U zaključcima se navodi da NSRS izražava veliku zabrinutost zbog sigurnosne situacije u RS, a posebno u Banjoj Luci, koja je posljednjih mjeseci narušena i konstatira da građani gube povjerenje u institucije koje su nadležne za ova pitanja.

Zahtjev opozicije je i da NSRS zatraži da Okružno javno tužilaštvo hitno utvrdi istinu o uzroku smrti Davida Dragičevića i redovno informira roditelje i javnost o rezultatima istrage.

Opozicija u zaključcima zahtijeva od Okružnog javnog tužilaštva da budu ispitani i, ako se dokaže da su neprofesionalno postupali i prikrivali određene dokaze u vezi sa smrću Davida Dragičevića, da odgovaraju resorni ministar, direktor policije, načelnik Odjeljenja za organizovani kriminal MUP-a i odgovorni patolog.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.