SARAJEVO

Nerin Dizdar u dom primio migranta sa dvoje djece

Porodica Dizdar i novi prijatelji: U velikom su strahu

M.R.S.

20.5.2018

Nerin Dizdar i njegova supruga odlučili su da u svoj dom u Sarajevu prime jednu izbjegličku porodicu, želeći da im prvenstveno pruže mjesto gdje će biti dobrodošli, ali i da izazovu reakciju ne bi li još neko slijedio njihov primjer.

- Supruga i ja smo bukvalno izašli na ulicu kod UNITIC-ovih nebodera i i pozvali da, ko hoće, pođe s nama. Došli su Azem i njegovo dvoje djece Mezamel i Urije. Mnogo im znači da imaju negdje da se okupaju, da znaju da su bar negdje dobrodošli. U velikom su strahu – kazao nam je Dizdar, s kojim smo razgovarali dok je s novim prijateljima bio u “McDodonald’su”.

Istaknuo je da bi za Azema i njegovu djecu bilo najbolje da se spoje s njegovom suprugom i još jednim djetetom, koji su u Francuskoj legalno.

- Azem je teški srčani bolesnik. Ne zna ni hoće li se sutra probuditi. Mora izbjegavati stres. On je kamerman, a njegova supruga novinar. Pobjegli su iz Afganistana – rekao je Dizdar, dodavši da će Azem sa porodicom ostati kod njega do ponedjeljka, kad se trebaju javiti nadležnim službama, a da su i dalje dobrodošli u njegovom domu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.