STANJE NA PUTEVIMA

U Tarčinu zbog radova usporen saobraćaj, na granicama čekanja do pola sata

Avaz.ba
28.05.2018 07:03

Zbog radova na učvršćivanju potpornog zida u Tarčinu na dionici Lepenica-Tarčin danas od 9 sati bit će zatvorena vozna traka u smjeru Tarčina (Mostara). U vrijeme izvođenja radova saobraćaj će biti preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo sjever-Lepenica zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Radovi na deminiranju terena, aktuelni su radnim danima od 08 do 16 sati na magistralnom putu M-14.1, na ulazu u Bosanski Brod iz pravca Donjeg Svilaja (naselje Struge). U navedenom terminu dolazi do polusatnih obustava saobraćaja, uz 15 minutno propuštanje vozila.

Zbog radova na saniranju škarpi i kosina na magistralnom putu M-14 Srbljani-Bosanska Krupa saobraća se jednom trakom uz povremene kratke obustave.

Jednom trakom saobraća se na magistralnom putu M-18 Sarajevo – Foča, na lokalitetu Sijeračke Stijene, zbog većeg odrona, kao i na putnim pravcima: Banja Luka-Crna Rijeka, Banja Luka-Turbe i Lopare-Čelić, zbog aktivnih klizišta.

Na putevima u BiH ovoga jutra saobraća se uz relativno povoljne vremenske uvjete i slab do umjeren promet vozila. Na širem području Livna, Kupresa i Konjica upozoravamo na smanjenu vidljivost zbog magle, a na tim dionicama i kolovoz je vlažan. Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

NA VRH