BIH

Milorad Dodik: Znam kakvu Bosnu i Hercegovinu želim

Milorad Dodik

Vijesti.ba

21.6.2018

Gost videointervjua za Vijesti.ba je predsjednik RS i SNSD-a Milorad Dodik. U otvorenom razgovoru Dodik je govorio o brojnim aktuelnim pitanjima. 

Otkrio je kakvu bi politiku vodio ukoliko bude u prilici da naredni mandat provede na funkciji člana Predsjedništva BiH te kakav dogovor u Bosni i Hercegovini želi.

Razgovarano je i o Dodikovom protukandidatu Mladenu Ivaniću i rezultatima anketa, ali i optužbama koje na njegov račun stižu iz Sveza za promjene.

Dodik je komentirao i kandidate za Predsjedništvo BiH iz reda bošnjačkog naroda, ali i ulogu Islamske zajednice u izbornom procesu.

Pogledajte šta misli o Šefiku Džaferoviću, Fahrudinu Radončiću i Denisu Bećiroviću te šta predviđa Bakiru Izetbegoviću nakon oktobarskih izbora.

Dodik iznosi i teške optužbe na račun Mirka Šarovića i Branislava Borenovića te onih koji su zbog cijena goriva blokirali ceste.

Govorio je i o migrantskoj krizi i ulozi EU, Srbije i Hrvatske u cijeloj situaciji, međunarodnoj zajednici u BiH te političkim odnosima s Draganom Čovićem i HDZ-om BiH u kontekstu postizbornog koaliranja i konstitutivnosti Srba u kantonima gdje je HDZ na vlasti.

Za Vijesti.ba otvoreno govori i o slučaju smrti Davida Dragičevića te protestima organiziranim povodom ovoga, ali i ponašanju policije i tužilaštva u cijelom slučaju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.