ISTRAGA

Pročitajte naredbu o provođenju istrage o smrti Davida Dragičevića

Avaz.ba

4.7.2018

Zbog ubistva Davida Dragičevića, Okružno javno tužilaštvo Banja Luka donijelo je naredbu o provođenju istrage protiv više osoba.

Pod istragom je nekoliko nepoznatih osoba zbog sumnje da su napali Dragičevića u ulici Velibora Janjetovića u Banjoj Luci, te da je on prilikom bježanja od njih pao u rijeku ili da su ga gurnuli s obale u spomenutu rijeku.

- Dana 18. marta 2018. godine oko 4.00 sata u Banjoj Luci bijesnim i histeričnim glasom napali su oštećenog Dragičević Davida. Upućivali su mu prijetnje te su i fizički napali oštećenog. Oštećeni je usljed takvog napada i verbalnih prijetnji, plašeći se za svoj život, bježao od izvršilaca i pao niz strmu obalu rijeke Crkvene, visine oko 4,5 metra u nabujalu rijeku Crkvenu, ili su ga izvršioci sa iste obale gurnuli u rijeku Crkvenu, da bi u kratkom periodu nakon dospijeća u vodu, kod oštećenog nastupila smrt usljed utopljenja u vodi, a leš oštećenog je dana 24. marta 2018. godine pronađen u rijeci Crkvena u neposrednoj blizini ušća u rijeku Vrbas. Dakle, drugog lišili života - navodi se naredbi Tužilaštva.

Ovdje možete pročitati kompletnu naredbu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.