TUŽILAŠTVA

Slobodan Vasković pozvan na saslušanje

On je pozvan u svojstvu svjedoka, a u vezi sa slučajem ubistva banjalučkog mladića Davida Dragičevića

Google.com

Fena

11.10.2018

Tužilaštvo Republike Srpske, tačnije Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organiziranog i najtežih oblika privrednog kriminala, danas je u svoje prostorije pozvalo novinara Slobodana Vaskovića na saslušanje. 

On je pozvan u svojstvu svjedoka, a u vezi sa slučajem ubistva banjalučkog mladića Davida Dragičevića.

- Slobodan Vasković se dana 16. oktobra 2018. godine u 9 sati poziva da pristupi u prostorije Tužilaštva da bi bio saslušan na sve okolnosti koje su mu poznate s iznošenjem tvrdnji da su određena lica, odnosno pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova RS počinila krivično djelo teško ubistvo - saopćeno je iz ovog tužilaštva.

Tvrde da su poziv uputili javno, jer Vasković izbjegava da ga primi.

- S obzirom na to da on očigledno izbjegava lično primiti poziv, jer se ne nalazi na adresi na kojoj je prijavljen, da bi se izbjegla bilo kakva manipulacija informacijama u vezi s njegovim pozivanjem, odlučeno je da se ovaj poziv uputi javno, putem sredstava javnog informiranja - navodi se u saopćenju, uz koji je novinarima dostavljen i faksimil poziva za saslušanje svjedoka.

Banjalučki novinar-bloger Slobodan Vasković objavio je da su Davida Dragičevića ubili određeni pripadnici MUP-a RS.

U pozivu se dodaje da će, ukoliko se Vasković ne odazove i svoj izostanak ne opravda, biti priveden od Sudske policije i kažnjen s 5.000 maraka.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.