MUNDIJAL 2018

Finale Svjetskog prvenstva građani širom BiH prate na otvorenom

E. D. A.

15.7.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Prijenos finala utakmice Svjetskog prvenstva u Rusiji između Hrvatske i Francuske prati se i u našoj državi. Tako su građani izašli na glavne trgove bh. gradova da bi pratili direktan prijenos ove historijske utakmice. Reporteri ''Avaza'' vam donose dio atmosfere iz Kiseljaka i Mostara.

Prijenos finala u Kiseljaku se gleda na Trgu Radoje.

Kiša koje je počela padati prije desetak minuta u ovoj općini nije pokvarila planove Kiseljačana svih uzrasta da utakmicu prate na Trgu Radoje u centru Kiseljaka.

Ideja o gledanju utakmice na otvorenom potekla je od Kiseljačanina Danijela Kristića, koji je, zajedno s navijačima NK Kiseljak ''Prikazama'', ali i uz podršku Općine Kiseljak, uspio ideju provesti u djelo.

Osim prijenosa utakmice, na Trgu Radoje će nastupiti i DJ G-Snake, poznatiji kao Guja, iz kiseljačkog hip-hop sastava ''OTG Crew''.

Program je počeo u 15 sati. 

U Mostaru ispred zgrade ''Projektant'' također se okupio veliki broj navijača reprezentacije Hrvatske.

S obzirom na to da je u Mostaru organizirano zajedničko praćenje utakmice, Avenija i ulice koje vode prema mjestu okupljanja navijača su zatvorene za saobraćaj.

Policija je raspoređena i na raskrsnici duž Bulevara.


Iako u Žepču nije organizirano javno gledanje nogometne utakmice Hrvatska - Francuska, skoro da nema ugostiteljskog objekta u kojem atmosfera nije uzavrela i sve je podređeno ovom sportskom događaju.  

S rekvizitima hrvatskih obilježja od ranih popodnevnih sati Žepčaci se pripremaju za vatreno navijanje. 


Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4

Foto: A. Memišević

Ipak, u Zenici ne vlada velika euforija za utakmicu finala Mundijala u Rusiji. Nema organiziranog javnog gledanja utakmice na otvorenom pa Zeničani utakmicu Hrvatska - Francuska uglavnom gledaju u svojim domovima ili u nekom od ugostiteljskih objekata. 

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4

Foto: A. Durgut

Zajedničko gledanje finalne utakmice Svjetskog prvenstva između Hrvatske i Francuske organizirano je i u Sarajevu. Veliki broj građana okupio se u centru grada gdje navijaju za naše susjede, ali bilo je i onih koji su na praćenje utakmice donijeli i zastavu Francuske.

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Ekipa ''Dnevnog avaza'' u toku utakmice finala Svjetkog prvenstva u nogometu bila je u Kraljevoj Sutjesci.

U trenutku dolaska nigdje nikog na ulici. Navijače rodnog mjesta Dejana Lovrena pronašli smo u jednom ugostiteljskom objektu gdje je organizirano zajedničko gledanje utakmice navijanje za Hrvatsku reprezentaciju. Bilo je to baš u trenutku kada je Grizman iz penala doveo Francuze u vodstvo od 2:1. Iako razaočarani Sutješćani su nam rekli ima i drugo poluvrijeme.

Nije još sve gotovo. Hrvati koji žive u Haljinićima, Bjelavićima i Čatićima istakli su zastave Republike Hrvatske na balkone. U Kaknju je javno gledanje prijenosa iz Rusije moglo pratiti u krugu parka JU KSC Kakanj. U jednom od kafića u neposrednoj blizini PS Kakanj zatekli smo veći broj navijača koji su bodrili Modrića i Hrvatsku reprezentaciju. Nije tajna da bi brojni ljubitelji fudbala u Kaknju voljeli da Luka Modrić podigne pehar i donese radost ne samo Hrvatskoj nego i Bosni i Hercegovini u kojoj su rođeni brojni reprezentativci Hrvatske. 


Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Završetak je 21 Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, u finalnoj utakmici Francuske i Hrvatske, u Fojnici veliki broj građana je pratio ovu utakmicu. Svakako najviše navijača „Vatrenih“ je utakmicu pratilo u Fojnici gdje se okupilo par stotina navijača Hrvatske sa zastavama i ostalim rekvizitima. 



Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Iako nemaju organizirano javno praćenje finala Svjetskog prvenstva u Širokom Brijegu ne nedostaje navijačke atmosfere.  

Tako su širokobriješki kafići prepuni navijača reprezentacije Hrvatske, koji bodre Dalićeve odabranike.

Da je sve u znaku ove utakmice, govori i činjenica da u Širokom Brijegu skoro ne radi ništa osim kafića.

Kako nam je rečeno, brojni stanovnici ovog hercegovačkog gradića su se zaputili u Mostar gdje je organizirano javne praćenje utakmice Hrvatska - Francuska.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.