BIH

Dodik o 40 Britanaca: Obučeni su za društvene mreže i raspoređeni širom RS

Srna

17.7.2018

Predsjednik manjeg bh. entiteta Milorad Dodik ponovo je u televizijskom gostovanju govorio o 40 Britanaca. Ovaj put je istakao da se radi o 40 specijalaca za društvene mreže i za stvaranje panike. 

Odgovarajući na pitanje o 40 Britanaca, Dodik je gostujući na Happy TV-u, ukazao da je to, između ostalog, i dokaz da u BiH ne postoji nikakav suverenitet, jer da postoji ne bi bilo moguće da dođu strani vojnici, a da niko o tome ne zna, ni Predsjedništvo, ni Vijeće ministara, ni Ministarstvo odbrane.

Tu postoji vojna jedinica Altea - koju čini gotovo 2.000 vojnika evropskih zemalja i to je ograničen broj, ali su oni, pod izgovorom da jačaju tu strukturu, iz Velike Britanije poslali "navodnih" 40 vojnika, a, ustvari, to je 40 specijalaca obučenih za društvene mreže, za stvaranje panike, a navedeno je da dolaze da pomognu, navodno, fer i poštene izbore - rekao je Dodik. 

On je kazao da je svih 40 Engleza raspoređeno u Republici Srpskoj i da je njihov cilj on i grupa ljudi koji nisu spremni da mašu glavom na sve što kažu.

- Nisu tražili kontakt s vlastima u Banjoj Luci. Viđaju se s nekim svojima, koji dijele te vrijednosti i kojima su privilegije koje dobivaju važnije nego državni status - rekao je Dodik.

Dodik je istakao da među Francuzima i Englezima ima časnih pojedinaca, ali da je historija pokazala da su Englezi u čitavom prošlom i pretprošlom stoljeću "vršljali po ovom teritoriju i pravili razne podmetačine Srbima".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.