BIH

Bh. policajci prošli obuku rukovanja snajperom u Turskoj

Pripadnici DKPT-a dobili i certifikate

S.D.

20.7.2018

Policijski službenici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH boravili su u Ankari, gdje su, u organizaciji Policijske akademije Turske, učestvovali u specijalističkoj policijskoj obuci. Obuka je održana u periodu od 1. do 14. jula.  

Cilj obuke bio je stručno osposobljavanje pripadnika Jedinice za podršku i intervencije Direkcije za rukovanje snajperom, načinom korištenja snajperskih timova i upotrebe snajpera u različitim situacijama.

Poznato je, naime, da DKPT u BiH vrši osiguranje diplomatsko-konzularnih objekata, kako domaćih tako i stranih zvaničnika, te da neke od sigurnosnih operacija uključuju i pokrivanje određenih događaja snajperima.

Ova intenzivna obuka sastojala se iz dva dijela, i to teorijskog i praktičnog, a proveli su je instruktori i pripadnici specijalne jedinice za obuku policije Turske.

Policijskim službenicima Direkcije koji su uspješno završili obuku dodijeljeni su i certifikati.

Inače, ova obuka jedna je u nizu do sada provedenih između policijskih snaga BiH i Turske, a rezultat je uspješne saradnje Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH s Ambasadom Republike Turske u BiH i policijom Turske.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.