Bh. ponuđači će imati mogućnost dokazivanja kvaliteta policijskih uniformi

Fena
03.08.2018 10:36

S ciljem zaštite transparentnosti tenderske procedure i osiguranja nivoa kvaliteta policijskih uniformi prilikom objave tendera će, osim urađenog Pravilnika o izgledu policijske uniforme u policijskim tijelima BiH, biti korišten modul „ili ekvivalent kvalitetu“. 

To će, kako je saopćeno iz Privredne komore Federacije BiH, svim ponuđačima dati mogućnost dokazivanja kvaliteta uniforme.

- S obzirom na to da su članovi radne grupe koji su radili na izradi spomenutog pravilnika imali dodatne korekcije, trenutno smo u fazi usaglašavanja, kako bi u što boljoj formi omogućili učešće bh. proizvođača uniformi u postupku javne nabavke u skladu sa kvalitetom - navode iz Privredne komore FBiH.

Naglašavaju da bi objava Pravilnika prije usaglašavanja zaključaka bila na štetu bosanskohercegovačkih kompanija.

- Neutemeljeni i ishitreni medijski istupi da predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić koči objavu Pravilnika mogu samo ugroziti dostignuti nivo pregovora predstavnika domaćih proizvođača i Ministarstva sigurnosti BiH. Od velike važnosti je da se dijalog nastavi, te se Privredna komora Federacije BiH zalaže za zaštitu domaće proizvodnje, koja svakako može odgovoriti kvalitetnim proizvodima poštivanjem i najoštrijih standarda kvaliteta - navode iz Privredne komore FBiH.

U vezi s novim Pravilnikom o izgledu policijske uniforme u policijskim tijelima BiH 20. juna održan je sastanak ministra sigurnosti, predstavnika Konzorcija proizvođača uniformi BiH i Privredne komore Federacije BiH. 

Na tom sastanku doneseni su određeni zaključci koji su u formi zapisnika upućeni Ministarstvu sigurnosti BiH.

NA VRH