TALENTI

Minela Crnac: Island mi je dao sve, ali BiH mi je u srcu

Minela u dresu bh. reprezentacije: Ostvaren san

E. CRNKIĆ

4.8.2018

Minela Crnac (15) nedavno je debitirala za kadetsku nogometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine u prijateljskom meču protiv Austrije, koji je odigran u Egendorfu.  

Iako je naša ekipa poražena od domaćina, ovaj meč će joj, kako kaže, ostati u lijepom sjećanju.

Odlični uvjeti

Mada je rođena na Islandu, ova talentirana nogometašica odlučila je da nastupa za našu zemlju, i to bez imalo dilema.

- Odlučila sam da igram za zemlju mojih roditelja. Srce je, jednostavno, htjelo tako. Lijep je i neopisiv osjećaj kad obučem bh. dres, a to mi je oduvijek bio san i konačno je postao java. Poštujem Island, dali su mi sve, ali ipak, nije to to - govori Minela Crnac, koja nije mogla sakriti oduševljenje zbog debija u reprezentaciji.

Od osme godine aktivno se bavi nogometom, a trenutno brani boje Vikingur Olafsvika. Zbog svoje visine i snage, odlična je na stoperskoj poziciji.

- Uvjeti za treniranje na Islandu su savršeni. Imamo sve što je potrebno kako bismo se razvili u profesionalne igračice. I u reprezentativnom kampu u Zenicu uvjeti su idealni, pomalo sam iznenađena svom infrastrukturom i samom organizacijom – ističe Minela.


Za svakog profesionalnoj igrača vrhunac karijere je da dobije poziv i nastupi u seniorskoj reprezentaciji BiH. Mlada nogometašica već sad predstavlja budućnost reprezentacije.

Marljivo trenira

- U dogledno vrijeme nadam se da ću se nametnuti i A-reprezentaciji, a do tada, na meni je da vrijedno i marljivo treniram i dajem maksimum. U životu se svaki trud na kraju isplati. Veoma sam blizu cilja, a nadam se da vrijeme radi za mene – ističe mlada talentirana nogometašica.

Minelini roditelji Sabit i Zekira Crnac porijeklom su iz jajačkog naselja Šibenica, a više od 20 godina žive i rade na Islandu. I ovaj ljetni odmor porodica Crnac provodi u Jajcu.

Svakog ljeta u Jajcu

- Dosta sam vezana za Jajce, svakog ljeta dođem ovdje. Slobodno mogu reći da je Jajce moj drugi dom, jer tu žive moja familija i prijatelji - kaže Minela Crnac.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.