BIH

U Bijelom Polju sahranjen Miodrag Ilić

A. Nu.

4.8.2018

U porodičnoj grobnici u Bijelom Polju jučer je sahranjen novinar Miodrag Mišo Ilić. Na vječni počinak ispratili su ga članovi porodice i prijetelji. Posljednjem ispraćaju prisustvovale su i Ilićeve kolege iz Sarajeva.

U ime redakcije “Dnevnog avaza”, čiji je Ilić bio član od prvog broja, od Miše se emotivnim govorom oprostio Sead Numanović. Kazao je kako su poštenje na prvom mjestu, a onda znanje, sposobnost i tolerancija, bile Mišine karakteristike zbog kojih se i u BiH i u Crnoj Gori može reći da ostajemo bez još jednog sjajnog čovjeka i intelektualca.

- Među uposlenicima “Avaza” bio je i ostao čika Mišo, čovjek kojega se neizmjerno poštovalo i do čije se riječi i stava držalo. Učio si nas, dragi naš Mišo, radu, čestitosti, profesionalizmu, obrazovao kad treba, usmjeravao kuda treba. Poput svjetionika, bio si uvijek tu, stamen i nepokolebljiv, a blag i nenametljiv. Oči su upitno išle k tebi u svakoj nedoumici. Ne samo kad je posao u pitanju, već i život. Zato, u ime svih nas, koji smo neizmjerno pogođeni tvojim odlaskom, možemo ti reći samo hvala – kazao je Numanović.

Ilić je rođen 1936. godine u Šavniku, u Crnoj Gori. U Sarajevu je diplomirao historiju, a magistrirao je u Zagrebu. Bezmalo čitav radni vijek proveo je u novinarstvu. Najprije u "Oslobođenju", "Večernjim novinama" i na kraju u "Dnevnom avazu". Također, neko vrijeme bio je član Predsjedništva Saveza sindikata BiH, a bio je pokretač i glavni i odgovorni urednik sindikalnog lista "Riječ radnika".


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.