BIH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Bošnjaci neće da liče na Bakira!

Avaz.ba

13.8.2018

"Dnevni avaz", najtiražniji bh. politički dnevnik, u svom današnjem printanom izdanju između ostalog donosi detalje ko je i koliko budžetskog novca potrošio na nova službena vozila.

Čitajte zašto Bošnjaci neće da liče na Bakira Izetbegovića.

Provjerite šta su zamjerili federalni revizori Ministarstvu zdravstva i socijalne politike SBK, kao i koga zapravo zastupa Jasenko Tufekčić i šta mu poručuju "njegovi" Livnjaci.

Ne propustite kolumnu profesora Envera Kazaza o energiji socijalne pobune, dok u novoj "Minuti" Bakir Hadžiomerović piše o džukelama koje će nas dokusuriti.

Bivši ambasador SAD u BiH Daglas Meklhejni, koji je ovih dana ponovo u Sarajevu nakon 11 godina, u intervjuu za "Avaz" govorio je o Dodiku, "aprilskom paketu"...

Bili smo na licu mjesta s građevinskim radnicima koji se bore za svoju koru hljeba na paklenim vrućinama.

Analizirali smo i zašto su povećane doznake iz inozemstva te saznajte koliko je novca dijaspora lani poslala u domovinu i šta to znači.

Donosimo izvještaj sa Sarajevo Film Festivala te pročitajte šta je poručila Jelena Rozga, sinoćnja najveća atrakcija crvenog tepiha, ali i o poznatim koji su "okupirali" glavni grad naše zemlje.

Čitajte i gdje je boravila naša Turistička patrola.

Na stranicama Crne hronike donosimo detalje stravičnih saobraćajnih nesreća u BiH i dirljive poruke prijatelja jednog od stradalih. Čitajte i o obračunu u banjalučkom naselju Starčevica.

Na sportskim stranama pročitajte zanimljivost o Keisuke Hondi, bivšem reprezentativcu Japana, kao i detaljan izvještaj s utakmice u kojoj je Željezničar pobijedio Zvijezdu 09.

Donosimo i vrlo zanimljiv razgovor sa Tonjem Šunjićem, našim reprezentativcem iz moskovskog Dinama, a ne propustite saznati i zašto je Ronaldo završio na intenzivnoj njezi.

Razgovarali smo i s Martinom Kordićem, novim članom bh. rukometnog prvaka, a prenosimo i priču s Evropskog atletskog prvenstva u Berlinu na kojem je hrvatska diskašica Sandra Perković osvojila zlato.

U današnjem izdanju donosimo i izuzetno zanimljive i aktuelne redovne priloge "Bh. biznis" te "Sport", u kojem donosimo našu temu o metastazi sporta Bosne i Hercegovine.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.