GIKIL zvanično rješenje o obustavi rada još nije dobio

REAGIRANJE Portparol Global Ispat Koksne Industrije Lukavac za ''Avaz''

GIKIL zvanično rješenje o obustavi rada još nije dobio Federalna uprava okarakterizirala firmu kao jedan od ''najnediscipliniranijih privrednih subjekata''

Nakon niza ekoloških problema izazvanih nesavjesnim poslovanjem kompanije GIKIL, Federalna uprava za inspekcijske poslove naložila je zaustavljanje rada firme iz Lukavca. 

U saopćenju za javnost oni su kompaniju karakterizirali kao jedan od ''najnediscipliniranijih privrednih subjekata u Federaciji Bosne i Hercegovine''. 

Povodom ove informacije kontaktirali smo Samiru Hasagić, portparola GIKIL-a, koja nam je kazala da su informaciju o obustavi rada saznali iz medija.

- Informaciju o obustavi rada dobili smo tokom sastanka u Vladi TK. Sve što možemo za sada reći jeste da se vraćamo u GIKIL te da zvanično rješenje o obustavi rada još nismo dobili. Tek nakon što zaprimimo rješenje i analiziramo njegov sadržaj vidjet ćemo koji prostor za odgovor nam je dat te ćemo u skladu s time i, naravno, u dogovoru s našom pravnom firmom i odreagirati - kazala je Hasagić. 

Ostaje nejasno zašto je, nakon sve pompe zbog neusklađenog rada GIKIL-a s okolišnim zakonima, nalogom Federalne uprave za inspekcijske poslove ovoj firmi dopušteno da još 30 dana nastavi onečišćavati okolinu, pa da tek onda obustavi proizvodnju.

Preuzmite aplikacije Dnevnog avaza za Android i iOS.

Povezano
NA VRH