BIH

Na graničnim prijelazima uhapšeno šest osoba

Među uhapšenima je i državljanka Hrvatske

Arhiv

Avaz.ba

27.8.2018

Službenici Jedinice granične policije Bosanska Gradiška 27. avgusta 2018. godine uhapsili su S. J. (35.), državljanku Republike Hrvatske. 

Graničnim provjerama utvrđeno je da je za njom Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potjernicu zbog krivičnog djela oduzimanje djeteta ili maloljetnika. Kontrolirana je pri ulasku u BiH, na Međunarodnom graničnom prijelazu Bosanska Gradiška, i bit će predata nadležnom organu.

Dan ranije, 26. avgusta, pri izlasku iz BiH na MGP Rača uhapšen je N. N. (50), jer je za njim Policijska uprava Bosanska Gradiška raspisala potjernicu zbog krivičnog djela prevara. Službenici JGP Bijeljina državljanina Republike Srbije predali su službenicima PU Bijeljina.

Službenici JGP Hum 26. avgusta uhapsili su E. A. (34) nakon što je ustanovljeno da je za njim MUP KS raspisao potjernicu zbog krivičnog djela utaja. Bh. državljanin kontroliran je na MGP Hum pri ulasku u BiH i predat službenicima MUP-a KS.

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo pripadnici Granične policije BiH 24. avgusta na letu iz Beograda uhapsili su M. S. (31). Utvrđeno je da ga potražuje Osnovni sud u Doboju zbog krivičnog djela laka tjelesna povreda. Državljanin BiH predat je službenicima Okružnog centra sudske policije Istočno Sarajevo.

Službenici JGP Aerodrom Tuzla 24. avgusta uhapsili su S. B. (54) jer ga potražuje Općinski sud u Živinicama zbog krivičnog djela krivotvorenje isprave. 

Bh. državljanin na Međunarodni aerodrom Tuzla stigao je letom iz Berlina. Predat je službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Tuzlanskom kantonu.

Na izlasku iz BiH na MGP Ustibar 24. avgusta uhapšen je J. L. (29) nakon što je utvrđeno da je za njim PU Olovo raspisao potjernicu zbog krivičnog djela teška krađa. Službenici JGP Višegrad bh. državljanina predali su službenicima PU Olovo.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.