SARAJEVO

Nihad Imširović novi direktor "Konzuma" u BiH

Bivši direktor "Klasa" Sarajevo imenovan u Upravu ovog preduzeća

Arhiv

Fena

28.8.2018

Vanredni povjerenik "Agrokora" Fabris Peruško i njegova zamjenica Irena Weber danas su u "Konzumu" d. o. o. Sarajevo održali niz sastanaka s Upravom te "Agrokorove" kompanije, na kojima su prezentirali promjene u menadžmentu "Konzuma" u BiH usmjerene na daljnje jačanje i razvoj poslovanja.

Dosadašnji direktor "Konzuma" Tomislav Bagić i izvršni direktori Tomislav Primorac i Kristina Alebić, u dogovoru s Vanrednom upravom, vraćaju se u Hrvatsku na nova radna mjesta unutar "Agrokora", a novi direktor postaje Nihad Imširović.

Imširović je na jučer održanoj sjednici Nadzornog odbora "Konzuma" imenovan u Upravu, a po završetku primopredaje poslova postat će službeno i novi direktor kompanije.

Peruško i Weber danas će se, zajedno s dosadašnjom i novom upravom "Konzuma" u Bosni i Hercegovini, sastati i s predstavnicima najvećih "Konzumovih" dobavljača s kojima će razgovarati o dosadašnjoj i budućoj saradnji.

Nihad Imširović u "Konzum" dolazi s pozicije direktora društva "Klas" d. d. Sarajevo, na kojoj je od 2016. Riječ je o menadžeru koji već bio zaposlen u "Agrokorovim" kompanijama u Bosni i Hercegovini, saopćeno je.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.