APEL Pomozimo devetogodišnjaku da ozdravi

Emir Buza iz Visokog treba našu pomoć

Dijagnosticiran veoma rijedak oblika raka limfnih žlijezda

Avaz.ba

Emir Buza

Foto: Facebook


Devetogodišnjem Emiru Buzi iz Visokog hitno je potrebna pomoć svih Bosanaca i Hercegovaca.  

Naime, ovom simpatičnom i uvijek nasmijanom dječaku, nažalost, dijagnosticiran je veoma rijedak oblika raka limfnih žlijezda.

Emir s roditeljima već ujutro putuje u Istanbul, a u srijedu ima pregled u klinici Acibadem.

- Poštovani FB prijatelji! Obraćam Vam se teška srca. Moj mladi sin Emir koji ima devet godina obolio je od veoma rijetkog oblika raka limfnih žlijezda koji se uspješno liječi, ali kao i za sve, treba mnogo novaca kojih nemam. Do sada smo dali sve što smo imali, a nismo bogati i živimo veoma skromno, ali se ne žalimo. Ovim putem Vas molim, koliko je ko u mogućnosti, a da je od srca, da nas pomogne finansijski, a ja ću se truditi da, dok sam živ i dok me zdravlje služi, vratim ili na neki način odradim Vašu pomoć, koja mi u ovim trenucima zaista treba – napisao je na svom profilu na Facebooku Almir Buza, uspješni bh. muzičar koji je nastupao s najpoznatijim imenima bh. muzičke scene.

Almir Buza poznat je u našoj zemlji kao veliki humanista. Sam je bio učesnik stotina humanitarnih koncerata i na sve druge načine pomogao ljudima u nevolji. Sada je prava prilika da i mi pomognemo njegovoj porodici.

Kada su čuli kakva je sudbina zadesila Buzu i njegovu porodicu, brojni muzičari uključili su se u akciju pomoći. Među prvima koji je reagirao, odnosno alarmirao javne ličnosti je Enes Kaltak. 

On je Viber grupom podigao cijelu estradu na noge. Odmah su reagirali brojni pjevači, muzičari, menadžeri, biznismeni, koji su se uključili u akciju da bi pomogli Emiru da što prije krene s liječenjem i brzo ozdravi.

NA VRH

Podijeli članak na