SRAMOTNO

Dok borci gladuju, Bukvarević pitao hoće li u novom restoranu biti kolača

Dobio odgovor da slastica ima, u dovoljnim količinama

Bukvarević: Nema drugih briga

S.DEGIRMENDŽIĆ

8.9.2018

Dok bivši borci na ulicama Sarajeva, gladni i iscrpljeni traže svoja prava za koja su se izborili puškom oslobađajući zemlju, ministra za boračka pitanja Salku Bukvarevića (SDA) očigledno ne dotiču ni njihovi problemi ni zahtjevi, a ni protesti koji su prije dva dana u Sarajevu još jednom prerasli u nemire.  

Dokazuje to i pitanje Bukvarevića upućeno na sjednici Vlade FBiH Davorinu Koraću, direktoru Službe za zajedničke poslove FBiH.

Kako saznaje „Avaz“, Bukvarević je od brojnih važnijih pitanja od interesa kako onih za čiju je sudbinu nadležan tako i za ostale građane u FBiH, za shodno našao pitati hoće li u novotvorenom restoranu u zgradi „Energoinvesta“, gdje je smještena Federalna vlada, biti kolača!

Potvrdu tačnosti i zvanični odgovor na to je li Bukvarević uistinu, dok zemlja gori, pitao za kolače, tražili smo pisano i od Koraća, koji nam je to u odgovoru potvrdio.

- Ministar Bukvarević prenio je zainteresiranost (molbe, očekivanja) uposlenika Ministarstva za pitanja boraca-branitelja, da se u sklopu pružanja usluga ugostiteljstva u zgradi „Energoinvesta“ u Sarajevu, ponovo počne s proizvodnjom i prodajom slastičarskih proizvoda, a koje aktivnosti su po preporukama iz Izvještaja o reviziji za protekle godine prestale s martom 2018. godine - naveo je Korać u odgovoru na „Avazov“ upit.

Također, Korać je naveo da je Služba provela postupak za nabavku i isporuku slastičarskih proizvoda i na taj način osigurala traženu uslugu i proizvode.

To znači da Bukvarević i uposlenici Ministarstva na čijem je on čelu, sada nemaju nikakvih briga. Kolača ima, u dovoljnim količinama, sudeći prema odgovoru koji smo dobili iz Službe, i po povoljnim cijenama!



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.