IZBORI 2018.

Želimo osvojiti što više mandata

Hadžibajrić naglasio da su na potezu građani koji će u oktobru birati novu vlast

Sa skupa u Tuzli: Prezentirani planovi. Avaz

Piše: E. Sk.

9.9.2018

Nezavisna bosanskohercegovačka lista (NBL) održala je sinoć u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli predizborni skup, na kojem je predsjednik stranke Ibrahim Hadžibajrić govorio o ciljevima i planovima za predstojeće opće izbore u BiH.  

Ova stranka nastala je, kako je istaknuto, nakon pobjeda nezavisnih kandidata za načelnike i gradonačelnike na prošlim općim izborima, a sve kasnije stranke koje su u osnovici imale isti temelj su, prema riječima Hadžibajrića, „dupljaci“.

- S obzirom na to da smo se prijavili na izbore za sve nivoe vlasti, očekujemo da ćemo ostvariti što bolje rezultate. Želimo, naravno, osvojiti što više mandata. Nije više ništa do nas, odgovornost prebacujemo na narod i građane. Mi ćemo razgovarati s narodom šta ćemo mi učiniti i šta planiramo uraditi ako budemo u vlasti – kaže Hadžibajrić.

On je nekoliko puta naglasio da su na potezu građani, koji će u oktobru birati novu vlast, a on ističe da narodu treba uređena država.

- Imamo tri-četiri krucijalna zakona koja se moraju promijeniti. Prije svega, mora se pristupiti pod hitno izmjeni Zakona o javnim nabavkama. Zatim, nameti u realni sektor moraju se smanjiti sa 73 na ispod 50 posto. I more je tu drugih zakona, ali je dovoljno tri-četiri krucijalna zakona promijeniti kako bi se stvari pomjerile s mrtve tačke – zaključio je Hadžibajrić.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.