IZBORI 2018

Dodik: Dnevni red Predsjedništva BiH bit će utvrđivan u interesu RS

On je rekao da će se zalagati za ustavni okvir kakav je napisan u Dejtonu

Cvijanović i Dodik u Foči

Srna

12.9.2018

Kandidat SNSD-a za člana Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda Milorad Dodik poručio je da će, ukoliko bude izabran, dnevni red Predsjedništva biti utvrđivan u interesu Republike Srpske, a ne nekih stranih mešetara i ambasada.

- O tome neće biti razgovora - istakao je Dodik na predizbornom mitingu u Foči.

On je rekao da će se zalagati za ustavni okvir kakav je napisan u Dejtonu, a ne onakav kakav su nametali visoki predstavnici, i naglasio da neće biti moguće da RS bude ponižena ili da se od nje traži nešto na šta nije spremna.  

Dodik je rekao da je u Foči urađeno dosta dobrih poslova i da će sa rukovodstvom opštine i dalje dogovarati velike projekte značajne za sve stanovnike.

Kandidatkinja SNSD-a za predsjednicu Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da veliki broj ljudi koji su se okupili na trgu u Foči pokazuje snagu ove stranke, čija će pobjeda na predstojećim izborima biti još jedna pobjeda za RS. 

- RS nam je previše dragocjena da bismo je pustili da bude eksperiment ili zvečka u nečijim rukama - poručila je Cvijanović.

Ona je naglasila da je važno što će prava Srba u Federaciji BiH zastupati jedinstvena Srpska lista. 

- Srbi u FBiH su godinama ugroženi, obespravljeni i zanemarivani. Oni znaju da je SNSD uz njih i potrebno je dosta raditi da se rehabilituje njihova pozicija, a to ćemo raditi zajedno sa Srbijom - rekla je Cvijanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.