SKANDALOZNO

Govedarica: Poručite Karadžiću da ću ličiti na njega, a ne na onog ko danas vodi RS

Izgovorio je riječi koje ljudima dobrog sjećanja lede krv u žilama. Najblaže rečeno, aktuelni lider SDS-a praktično je pozvao na novi rat

Govedarica sa Ljiljanom Zelen-Karadžić na skupu na Palama. BN TV

F.Č.

18.9.2018

Trebaju nam ljudi koji hoće napokon da počnu da rade za svoj narod. Moramo da narodu vratimo dostojanstvo. Trebaju nam pobjede u ime naroda i za narod i Savez za pobjedu je spreman da te pobjede donese narodu Republike Srpske - zajednička je poruka kandidata Saveza za pobjedu sa izborne konvencije održane prije dva dana na Palama. 

I na ovom predizbornom skupu mogle su se čuti uobičajene poruke ovdašnjih političara. Pa ipak, da ovo ne bude uobičajeni skup, a ni poruke odaslane s Pala da ne budu nalik onima koje već godinama slušamo, pobrinuo se prvi čovjek SDS-a Vukota Goveradica. No, nije on napravio korak naprijed, nego je učinio stotinu koraka unazad. 

Govedarica je izgovorio riječi koje ljudima dobrog sjećanja lede krv u žilama. Najblaže rečeno, aktuelni lider SDS-a praktično je pozvao na novi rat i pokušaj dovršavanja onoga što presuđeni ratni zločinac i prvi predsjednik ove stranke Radovan Karadžić sa svojim saradnicima - saučesnicima u zločinu, nije uspio dovršiti.         

- Večeras kada se ovo naše saborovanje završi ja bih zamolio Sonju i Ljilju kad se čuju sa svojim ocem i suprugom i našim prvim predsjednikom da mu prenesu pozdrave i da mu prenesu da je budući predsjednik Republike Srpske rekao da će ličiti na njega a da neće ličiti na onoga ko danas vodi Republiku Srpsku – kazao je, pored ostalog, Vukota Govedarica tokom svog obraćanja žiteljima Pala.

Ako predstavnici međunarodne zajednice i nakon ovih riječi tvrde da u BiH nedostaje istinske želje za dogovorom, tad bi se konačno trebali javno oglasiti i saopćiti kod koga takva želja izostaje. Očigledno je, naime, da su dopuštanjem retorike kakvu godinama slušamo iz usta Milorada Dodika, u njegovoj političkoj konkurenciji dozvolili buđenje ratnih aveti. Jer, danas je jasno, više nego ikad prije, da je jedino karadžićevskim srbovanjem moguće poraziti srbovanje aktuelnog prvog čovjeka manjeg bh. entiteta - Republike Srpske.

Tražili ste, gledajte. Ali, šta sad? Šta kad je zamišljena granica prekoračena?  
               


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.