BRATUNAC

Nikšić: Nećemo dozvoliti da nas dijelite i učite da mrzimo

Što više odluka budemo donosili kao ljudi, a ne kao političari, svima će nam biti bolje, rekao Nikšić

Na skupu poručeno da svi narodi u BiH mogu zajedno živjeti

Piše: S. SMAJLOVIĆ

19.9.2018

Nećemo dozvoliti da nas dijelite i učite mržnji, zbog čega veliki broj mladih odlazi iz BiH. Nećemo dozvoliti da ponižavate borce, radnike u zdravstvu, školstvu i penzionere i sve one koji rade za mizerne plaće.  

Lični interesi

To je, između ostalog, kazao predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić na večerašnjem predizbornom skupu ove stranke i Proevropskog bloka u Bratuncu.

Naglasio je da Proevropski blok nije osnovan zbog ličnih interesa i izrazio žaljenje što on, osim u Republici Srpskoj, nije osnovan i u Federaciji BiH.

- Građani BiH žele nas vidjeti zajedno. Što više odluka budemo donosili kao ljudi, a ne kao političari, svima će nam biti bolje. Ponovo imamo kampanju nacionalnih političkih partija koje siju strah i mržnju. Naš odgovor je da mi u ovoj zemlji bez mržnje zajedno možemo živjeti – poručio je Nikšić.

Šire strah

On je dodao da i danas ima ljudi koji se ne boje onih koji šire strah i mržnju.

Na skupu su govorili Adil Osmanović, predsjednik OO SDP-a Bratunac, Sadik Ahmetović i Nedim Čivić iz Proevropskog bloka te potpredsjednik SDP-a Enes Suljkanović i Vojin Mijatović, predsjednik Glavnog odbora te stranke.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.