IZBORI 2018.

Bunić: Dvije decenije nam daju lažna obećanja

Pokrenut ću inicijativu da sa 0,87 posto, koliko sada Oružane snage BiH dobivaju iz budžeta, to ide do dva posto, rekao Meho Rekić

Press centar SBB-a

30.9.2018

U Bihaću je završen centralni skup SBB-a za Krajinu. Na skupu su predstavljeni kandidati za sve nivoe vlasti, a prisutnima se obratio i predsjednik SBB-a i kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Fahrudin Radončić.  

U prepunoj dvorani bihaćkog Doma kulture snažno je naglašeno da centralna vlast u Sarajevu godinama daje lažna obećanja Krajišnicima i da je SBB jedina realna snaga koja od Krajine može napraviti veliku razvojnu tačku Federacije BiH.

Agan Bunić, nosilac liste za Skupštinu USK, bio je direktan i konkretan.

 

- Dvije decenije daju nam lažna obećanja. Mi smo ovdje večeras da pitamo njih gdje je bihaćki aerodrom, gdje su avioni, gospodo. Gospodine Dediću, gdje su avioni u Bihaću? Nema ih! Nema i neće ih biti. Neki dan kažu da su tek uradili idejno rješenje. Deset godina nam pričaju, a još nemaju ni idejni projekt – kazao je Bunić.   

Azra Hadžić-Bećirspahić, nositeljica liste za Parlament FBiH, zahvalila je predsjedniku Radončiću na brojnim donacijama udruženjima, ustanovama i sportskim kolektivima u Krajini.

- Drago mi je da vidim svoje Ripčane, koji nisu zaboravili kako se SBB grčevito borio protiv deponije i upravo zahvaljujući SBB-u, oni danas udišu čist zrak. Drago mi je da vidim ljude iz doline heroja kojima je, zahvaljujući SBB-u, riješen vodovod i obezbijeđena sredstva za cestu prema Štrbačkom buku. Moram javno da zahvalim Radončiću na vrijednoj donaciji Udruženju žena iz Kulen-Vakufa, moram da zahvalim za kupovinu pokretnog inkubatora za KB Bihać, koji će spasiti stotine života - kazala je Hadžić-Bećirspahić.  

Ona je naglasila da nije u redu da Sarajevo migrantsku krizu rješava tako što su svi ti ljudi prebačeni u Krajinu.

Meho Rekić, nosilac liste za Parlament BiH, rekao je da su u posljednjih mjesec dana obišli cijeli kanton.  

- Vrlo je teška situacija u Krajini. Loše je u privredi, u zdravstvu, u sportu, u turizmu, ne znam koju društvenu sferu da uzmem. Naše poruke su jasne: Krajina će imati svoju namjensku industriju i imat će ministarstvo bez portfelja u Vladi FBiH.

Ja ću, ako budem izabran, posebno voditi računa o našim Oružanim snagama. Pokrenut ću inicijativu da sa 0,87 posto, koliko sada dobivaju iz budžeta, to ide do dva posto. Naše Oružane snage moraju to dobiti, jer su garant stabilnosti i sigurnost građana BiH. U odnosu na naše susjede ne smijemo dozvoliti da debalans u naoružavanju prijeđe preko mjere koja je dozvoljena - kazao je Rekić.

Na skupu u Bihaću okupljene građane pozdravio je i Dinko Bećirspahić, predsjednik Gradskog odbora SBB-a Bihać. 


 

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+43

Radončić: Borit ću se za Krajinu i njene interese i srcem i dušom

Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić u svom je obraćanju kazao da želi da naš narod vrati osmijeh na lice.

- Bit ću predsjednik, ako Bog da, koji će se za Krajinu boriti i srcem i dušom.

Neću biti predsjednik, možda će mi se neko naljutiti na ovo što ću reći, koji će u Krajinu dolaziti jednom godišnje, i to onda kada treba dodijeliti nagradu trkaćem konju Fikreta Abdića.

Borite se za svoje ljude da budu izabrani u kantonalnom, federalnom i državnom parlamentu. Iza toga dolazi vlada i vlast i ono što smo ovdje obećali, da ćemo imati posebno ministarstvo zaduženo za Krajinu, da ćemo razviti namjensku industriju ovdje u Krajini, a danas sam dobio i novi zadatak od vas vezano uz aerodrom, a naći ćemo rješenje i za puteve - rekao je Radončić.

Inače, grupa navijača Nogometnog kluba Jedinstvo iz Bihaća zahvalila je danas predsjedniku Radončiću na donaciji od 10.000 KM koju je on uplatio prije mjesec za saniranje stanja u klubu, a njih su sa bine posebno pozdravili Radončić i Rekić.

  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.