UGOVORI

Fondacija "Izvor nade" daje stipendije za 134 studenta

Cilj napredak studentskog života

Fena

10.10.2018

Fondacija "Izvor nade" organizirala je večeras svečanost povodom potpisivanja ugovora o stipendiranju sa 134 studenata, a tom se prilikom  okupljenima obratio direktor Fondacije Tarik Agetović koji je novim stipendistima zaželio sretnu i uspješnu akademsku godinu.

Ova se fondacija  brine o unapređenju studentskog života u Bosni i Hercegovini gdje nastavilja rad na jednom od osnovnih ciljeva, a to je da kroz stipendiranje đaka i studenata pruži adekvatnu podršku za ostvarivanje njihovih najboljih obrazovnih i odgojnih rezultata.

- Studenti su pažljivo birani, sa željom da zadržimo trend uspješnosti od prošle godine gdje su studenti imali sveukupan prosjek osam, a deset stipendista je imalo prosjek deset što je rezultat vrijedan pažnje - kazao je Agetović.

Dodao je da je da se sva sredstva osiguravaju iz domaćih resursa te će se na ovaj način u mlade uložiti više od 400.000 KM ove godine,  a to je pokazatelj da u BiH ima dobrih ljudi, spremnih pomoći drugima, saopćeno je iz Fondacije za unapređenje obrazovanja i kulture "Izvor nade".

 Na kraju recimo da će budući stipendisti, koji dolaze iz različitih krajeva BiH, primati iznose stipendija od 50 do 250 KM, a Fondacija je za potrebe smještaja srednjoškolki i studentica ove godine iznajmila novi objekat koji će značajno podići kvalitet boravka budućih stipendistica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.