KRIMINAL

Tužilaštvo KS: Zbog trgovine narkoticima protiv 24 osobe potvrđena optužnica

Koristili šifrirane termine

Arhiv

Avaz.ba

17.10.2018

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva KS protiv Samedina Fišića, Malika Mušanovića, Eldine Kustura, Anela Đonea, Dževada Haskića, Eldina Veljkovića, Šemse Selimovića, Alena Papića, Aleme Kahrovića, Sanine Džibije, Senadina Fišića, Vahidine Gakića, Emira Milišić, Iber Elezović, Armina Tabaka, Irsana Buzok, Adija Kahvedžić, Jasmina Hamzić, Haris Bektešević, Dženana Kadrić, Sead Hanjalić, Jasmina Žunić, Muhamed Đonka i Jasmine Pintol.

Prva dvojica Samedin Fišić i Malik Mušanović se terete da su od oktobra prošle 2017. pa do aprila 2018. godine u Kantonu Sarajevo, Hercegovačko-neretvanskom i Bosanskopodrinjskom kantonu organizirali svoje grupe za trgovinu narkoticima.

Svi članovi ove grupe su drogu amfetamin, kokain i kanabis čuvali i prodavali u svojim domovima i na drugim adresama, pa čak i u nekim ugostiteljskim objektima.     

Također, optuženi su koristili šifrirane termine koji su označavali vrstu, količinu i cijenu lijeka, kao i mjesto i vrijeme za povlačenje i plaćanje novca.

Isto tako, optuženi se terete da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih supstanci.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.