SAZNAJEMO

Pas napao dječaka i odgrizao mu penis

Nesvakidašnji slučaj napada psa dogodio se prošlog vikenda - Dječaku su konstatirane povrede u predjelu penisa, i to na završnoj trećini, kažu iz bolnice

Dječak se oporavlja na Odjelu urologije u Kantonalnoj bolnici Zenica. Arhiva

Piše: D. Pašalić

21.10.2018

Nesvakidašnji slučaj napada psa dogodio se prošlog vikenda u Zenici, a stradao je 14-godišnji dječak, saznaje naš list. Pas je dječaku nanio teške povrede, posebno u predjelu genitalija, te mu je gotovo otkinuo spolni organ.

Odmah operiran

Informaciju o ovom zastrašujućem napadu potvrdili su nam u Kantonalnoj bolnici Zenica, gdje je dječak, odmah nakon napada, hitno prevezen. Nakon opservacije na Odjelu urgentnog bloka, zenički ljekari odmah su operirali nesretnog 14-godišnjaka i uložili maksimalne napore da se spase dječakove genitalije.

Nakon teškog operativnog zahvata, on je hospitaliziran na Odjelu za urološke bolesti, a prema riječima dežurnog ljekara Urologije, dječak je, sedam dana nakon operacije, stabilnog zdravstvenog stanja.

- Radi se o dječaku rođenom 2004. godine, a koji je hospitaliziran usljed ujednih rana psa lutalice. On je zbrinut u našu zdravstvenu ustanovu, a nakon operativnog zahvata uspješno se oporavlja – ističe dežurni ljekar za naš list.

Ističe da se radi o površinskim ranama te da, srećom, nema dubljih povreda.

- Njemu su konstatirane povrede u predjelu penisa, i to na završnoj trećini. To je odmah po prijemu izgledalo dosta teško, ali nakon intervencija ljekara i operacije, možemo kazati da su rane dosta sanirane – pojašnjava ljekar.

Uspješan oporavak

Budući da nije bilo pouzdanih informacija je li pas koji je napao dječaka vakcinisan, dječak je primio i tetanus. On se, zajedno s majkom, i dalje nalazi na Urologiji, gdje se, za sada, uspješno oporavlja.

Specifično mjesto

Kako je za naš list izjavio dežurni ljekar, s obzirom na to da se rana nalazi na specifičnom i vlažnom mjestu, bit će potrebno dosta vremena da se dječak oporavi.

- Dječak već sada mokri samostalno, ali to malo otežava zarastanje rane, koja bi trebala biti suha. Zbog svega toga, bit će potrebno vrijeme za zarastanje i potpuni oporavak – napominje dežurni ljekar Urologije.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.