IZBORI 2018. Termin i dinamiku navedenih ponovnih brojanja utvrdit će direktor Glavnog centra za brojanje

CIK donio tri odluke o izmjenama utvrđenih izbornih rezultata

Fena

Foto: Arhiva


Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine danas je donijela tri odluke o izmjenama Odluke o utvrđivanju i objavljivanju rezultata općih izbora 2018. godine.

Odluke su uslijedile nakon ponovnih brojanja glasačkih listića obavljenih u Glavnom centru za brojanje i nakon primjene člana 10.1 stav (3) i člana 11.1 stav (2) Izbornog zakona BiH koji se odnose na zastupljenost konstitutivnih naroda u Predstavničkom domu PFBiH i Narodnoj skupštini RS. Odluke će do kraja dana javnosti biti dostupne na internet-stranici CIK-a BiH www.izbori.ba.

Centralna izborna komisija BiH danas je uvažila i žalbe tri politička subjekta na odluku o odbijanju zahtjeva za ponovno brojanje glasačkih listića i naredila Glavnom centru za brojanje da izvrši ponovno brojanje glasačkih listića kako slijedi:

- Biračka mjesta 106A007 i 106A030 za skupštinu Kantona 10 po kandidatima političkog subjekta SDP BiH;

- Biračka mjesta 002A028A, 002A029 i 002A033A za skupštinu Unsko-sanskog kantona po kandidatima političkih subjekata A-SDA-Pomak-Zajedno i SDA;

- Biračko mjesto 167A007 iz izborne jedinice 7 za Predstavnički dom PFBiH po kandidatima političkog subjekta Stranka za BiH.

Kako je saopćeno iz CIK-a, ponovnim brojanjima mogu prisustvovati akreditirani posmatrači za Glavni centar za brojanje i kandidati koji se pojavljuju na glasačkim listićima koji se ponovno broje.

Termin i dinamiku navedenih ponovnih brojanja utvrdit će direktor Glavnog centra za brojanje. 

NA VRH

Podijeli članak na