BIH

SBB i zvanično odbio koaliranje i razgovor sa SDA

S obzirom na iznimnu krađu glasova koja se dogodila, ali i izuzetno prljavu izbornu kampanju, ne prihvatamo vaš poziv, naveo Švago

Faksimil poziva SDA SBK i odgovora SBB-a SBK

Piše: K. Ke.

30.10.2018

Kantonalna organizacija SDA u Srednjobosanskom kantonu jučer je na adrese drugih stranaka koje su dobile mandate u Skupštini SBK uputila zvanični poziv za razgovore.  

Poziv je poslao Asim Mekić, predsjednik Kantonalnog odbora SDA. Kako navodi, poziv se odnosi na „kafu i dogovor o daljnjim aktivnostima oko provedbe rezultata općih izbora“. Dostavljen je na adrese HDZ-a, SDP-a, SBB-a, DF-a, HDZ-a 1990 i Nezavisnog bloka.

Mekić nije morao dugo čekati na prvi odgovor. On je stigao iz Kantonalnog odbora SBB-a, odnosno od predsjednika Almira Švage.

- S obzirom na iznimnu krađu glasova koja se dogodila, ali i izuzetno prljavu izbornu kampanju i korištenja jezika mržnje prema najistaknutijim članovima SBB-a, zbog čega je SDA kažnjena Odlukom CIK-a (a po prethodnom rješenju vijeća Apelacionog odjeljenja Suda BiH), službeno Vas informiramo da SBB neće koalirati sa SDA. Stoga ne prihvatamo upućeni poziv za sastanak – naveo je Švago.

Ovaj odgovor SBB-a praktična je potvrda ranijih izjava predsjednika Fahrudina Radončića da ne postoji ni teoretska opcija o koaliranju sa SDA.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.