SAZNAJEMO

Selman tražio sastanak s Bakirom, on ga odbio!

Šta je smijenjeni direktor zgriješio da ga stranka otjera

Piše: M. AŠČIĆ

30.10.2018

Salko Selman, sad već bivši direktor Razvojne banke Federacije BiH, šokiran je odlukom rukovodstva SDA da ga smijeni s pozicije čelnika ove finansijske institucije, otkriva naš list.  

On je do posljednjeg trena vjerovao da će dobiti podršku stranke za novi četverogodišnji mandat, ali je svega nekoliko sati prije sjednice Vlade, koja ga je i smijenila na prijedlog premijera Fadila Novalića, obaviješten iz Centrale o odluci Bakira Izetbegovića, lidera SDA.

U tom trenutku, ogorčen zbog cijele situacije, Selman je, kako saznajemo, panično zahtijevao da ga hitno primi Izetbegović, ali mu je telefonskim putem poručeno da Bakir to ne želi.

Iz izvora bliskih SDA saznajemo da je rukovodstvo stranke diglo ruke od nekadašnjeg predsjednika Kantonalnog odbora SDA Srednja Bosna. No, za sada nije jasno šta je Selman skrivio da ga SDA pusti niz vodu.

S druge strane, novoimenovani direktor Semir Fejzić, također odani SDA-ovac, koji je u očitom sukobu interesa, jer je i direktor poslovnice Razvojne banke u Tuzli, izabran je na ovu poziciju iako je riječ je o inžinjeru rudarstva i doktoru tehničkih nauka. Fejzić je sebi prije nekoliko dana dodao u CV dokumentu da je diplomirani ekonomista, ali nije naveo kada je i gdje diplomirao.

U „Službenima novinama Federacije“ broj 37, od 19. maja prošle godine, objavljena je lista eksperata za izbor ostalih rukovodećih državnih službenika, na kojoj je i Fejzićevo ime.

No, tu je navedeno da je Fejzić diplomirani inžinjer rudarstva, magistar tehničkih nauka iz područja rudarstva, doktor nauka iz rudarstva. Listu je potpisao Refik Begić, direktor Agencije za državnu službu FBiH, i tu se nigdje ne navodi da je diplomirani ekonomista.




 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.