SAZNAJEMO

Bučo podnio ostavku u "Autocestama FBiH"

M.Aš.

2.11.2018

Jasmin Bučo, dugogodišnji izvršni direktor za projektiranje i građenje u „Autocestama FBiH“, podnio je prije mjesec dana ostavku na ovu poziciju, saznaje „Dnevni avaz“.

Ovu informaciju potvrdio nam je jučer i generalni direktor „Autocesta FBiH“ Adnan Terzić. No, Terzić nam je kazao da Bučo nije naveo razlog zašto napušta „Autoceste“, firmu u kojoj radi još od 2011. godine.

Bučo je prije dvije godine bio i na poziciji v. d. direktora firme, ali je kasnije prebačen na mjesto izvršnog direktora za projektiranja i građenje, koju je obnašao i dok je firmom rukovodio Ensad Karić. Ova pozicija u „Autocestama“ jedna je od najvažnijih, a Bučo je direktno bio zadužen za raspisivanje tendera i pregovore s međunarodnim kreditorima. Njemu je mandat važio do 2021. godine.

- Sada ga Vlada FBiH treba i razriješiti s ove dužnosti, jer Vlada imenuje direktore. Tačnije, mora dati saglasnost Nadzornom odboru da se Bučo razriješi i imenuje novi direktor. Ovo je prevažna pozicija u „Autocestama“ – kazao nam je Terzić.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.