SAOPĆENJE

MUP RS se oglasio o sinoćnjoj akciji u Rogatici

Avaz.ba

6.11.2018

Pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo su 5. novembra 2018. godine, na osnovu operativnih informacija Državne agencije za istrage i zaštitu BiH, dobili informaciju da se na području Sokoca kreće putničko motorno vozilo marke Range Rover te da postoji sumnja da se radi o otuđenom vozilu, te su izvršili blokadu, saopćeno je iz MUP-a RS.

Tom prilikom je na lokalitetu Gluhovina, općina Rogatica, uočeno navedeno vozilo, a u blizini vozila zatečene su osobe inicijala S. D. (1988.) iz Istočne Ilidže, R. B. (1967.) iz Sokoca i Z. J. (1964.) iz Rogatice.

- Osobe su uhapšene, a uz saglasnost i pod nadzorom tužioca Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo izvršen je uviđaj na licu mjesta, nakon čega su osobe i vozilo predati Državnoj agenciji za istrage i zaštitu BiH, na daljnje postupanje.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da je navedeno vozilo otuđeno 12. septembra 2018. godine, na području Kantona Sarajevo.

Također, širim pregledom blokiranog područja, u rejonu sela Barnik, općina Sokolac, pronađena su još dva putnička motorna vozila, kao i veća količina autodijelova, za koja postoji sumnja da potječu iz krivičnih djela  izvršenim na području Kantona Sarajevo.

Nakon izvršenog uviđaja, vozila i autodijelovi će biti predati MUP-u Kantona Sarajevo, saopćeno je iz MUP-a RS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.