SJEDNICE

Vijeće ministara o olakšicama grupnih putovanja kineskih turista u BiH

Razmatranje Prijedloga odluke o kvalitetu tečnih naftnih goriva

Arhiv

Fena

7.11.2018

Prijedlog za zaključivanje memoranduma o razumijevanju između Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine i ministarstva kulture i turizma Narodne Republike Kine o olakšavanju grupnih putovanja kineskih turista u BiH bit će jedna od tačaka na dnevnom redu sjednice Vijeća ministara BiH koja je najavljena za danas.  

Bit će razmatran i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Sudskoj policiji BiH.  

Nacrt sporazuma o zajmu (dodatno finansiranje za Projekt energetske efikasnosti) između BiH i Međunarodne banke za obnovu i razvoj s Osnovama za zaključivanje tog sporazuma i Prijedlog odluke o usvajanju Strategije usklađivanja propisa BiH s pravnom stečevinom Evropske unije u oblasti zaštite okoliša/životne sredine BiH predviđeni su za razmatranje.  

Najavljeno je i razmatranje Prijedloga odluke o kvalitetu tečnih naftnih goriva te Prijedlog odluke o kriterijima i dodjeli priznanja za iseljenike i organizacije iseljeništva iz BiH.  

Na dnevnom redu će se naći i nekoliko prijedloga odluka o utvrđivanju minimuma procesa rada za vrijeme trajanja štrajka u nekoliko institucija, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.