NEMAJU ISTE STAVOVE

Pravni tim Davora Dragičevića više ne postoji!

Dodao je i da će pročitati cijelu dokumentaciju o slučaju "Dragičević" i reći šta misli o svemu

G. Dakić

G. Dakić

9.11.2018

Advokat Duško Tomić kazao je da pravni tim Davora Dragičevića više ne postoji jer nemaju iste stavove.

Dodao je i da će pročitati cijelu dokumentaciju o slučaju "Dragičević" i reći šta misli o svemu.

Dragičević je istakao da advokatski tim ne postoji, ali postoji Ifet Feraget. 

- Ko je koga i zašto poslao? Situacija je ozbiljna. Država je umiješana. Ubice sjede u Tužilaštvu. To su teške moje riječi, ali meni si ubili dijete. Ifet je odlično prepoznao situaciju. Zahvaljujem ostalim članovina koji nisu ništa uradili. Nisu me slušali. Nisu bili koordinirani. Znam odavno zašto su i kako došli. Drugog Davorovog ubistva neće biti. Imam povjerenje u Ifeta. Dao bih mu sad svoj život. Ništa nije urađeno. Rekli su da su zadovoljni saradnjom a Tužilaštvom. I dalje me služi razum. Znam prepoznati laži od istine. I dalje idem po istinu za svoje mrtvo, silovano dijete - kazao je Davor.

Feraget je kazao da je od početka uz Davora. 

- Nemam nikakvo mišljenje o onome o čemu ne postoje svi dokazi. Desilo se ubistvo, a o detaljima ću nakon što Tužilaštvo predstavi sve dokaze. Ostajem Davorov i Suzanin advokat. Nemam potrebu da zahvaljujem Lepiru. On je danas rekao da je policija odgovorna za propuste. Slučajevi Davida i Dženana Memića su slučajevi za ozdravljenje bh. pravosuđa. Trudit ću se da opravdam povjerenje - rekao je Feraget.

Podsjetimo, danas je, sada već bivši, advokatski tim Davora Dragičevića došao u Okružno tužilaštvo bez Davora.

Advokatski tim je došao bez klijenta. Ako ne bude pomaka, ako bude drugi montirani proces, ostat će samo jedan član, a ostalima ću se zahvaliti. Čekat ćemo dok ne izađu. Ne znam da li su oni advokati Tužilaštva, Dodika ili Davora Dragičevića. To će danas jasno morati da kažu - istakao je Davor Dragičević.

- Bio sam upućen da će doći, ali ja o tome nisam obaviješten. Nisu mi rekli da će danas u pola tri doći u Tužilaštvo. Oni trebaju biti advokati Davora Dragičevića. Neću dozvoliti drugo ubistvo svoga sina. Mene ne zanima ko je njih i kako doveo. Idem do kraja. Ako treba protiv čitavog svijeta, protiv čitavog svijeta. Imam povjerenja u jednu osobu, reći ću u koju nakon što izađu. Tražim da se vidi ko je oteo Davida. Ako neće, otkazat ćemo saradnju i advokatima i Tužilaštvu. Ići ćemo na bh. institucije. Ako ni to ne bude moglo, idemo pred strane sudove - zaključuje Dragičević.

Duško Tomić je tvrdio da je Dragičević o današnjem sastanku bio obaviješten te da će se s njim sastati nasamo. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.