SARAJEVO

Kina donirala opremu Graničnoj policiji BiH vrijednu 9,5 miliona KM

Donirana oprema pomoći će službenicima na terenu

S potpisivanja. GPBiH

Avaz.ba

13.11.2018

Zamjenik direktora Granične policije (GP) BiH Fahrudin Halač i ambasadorica Narodne Republike Kine u Bosni i Hercegovini Čen Bo u Glavnom uredu GPBiH u Sarajevu danas su potpisali certifikat o primopredaji donacije specijalističke opreme za sigurnosne provjere u vrijednosti od oko 9,5 miliona KM. 

Donacija opreme realizirana je na osnovu Sporazuma o privredno-tehničkoj saradnji za bespovratnu pomoć između Vijeća ministara BiH i NR Kine koju su zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda i ambasadorica NR Kine u BiH potpisali polovinom novembra 2017. godine. 

Uz donaciju specijalističke opreme koja će pripadnicima Granične policije BiH omogućiti efikasniji rad na terenu, pod pokroviteljstvom NR Kine bit će realizirane obuke policijskih službenika neophodne za efikasnu montažu, korištenje i održavanje opreme. 

Potpisivanju certifikata prisustvovali su zamjenik ministra sigurnosti BiH Mijo Krešić, šef Odsjeka za Aziju i Afriku Ministarstva vanjskih poslova BiH Ljubo Grković, savjetnici ministra finansija i trezora BiH Dado Šarić i Drago Bagarić te predstavnici Ambasade NR Kine u BiH. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.