JAVNA TRIBINA

Hrvatski političar Ivan Pernar u Bihaću o migrantskoj krizi u BiH

Organizirani plan istih onih trgovaca ratom koji su izvršili invaziju na zemlje iz kojih migranti dolaze

Ivan Pernar, hrvatski političar i zastupnik u Hrvatskom saboru. S. TULIĆ

S. TULIĆ

25.11.2018

Ivan Pernar, hrvatski političar, zastupnik stranke „Živi zid“ u Hrvatskom saboru održao je na Dan državnosti Bosne i Hercegovine u Muzeju prvoga zasjedanja AVNOJ-a u Bihaću veoma posjećenu javnu tribinu na kojoj je govorio o migrantskoj krizi u Bosni i Hercegovini.     

Organizirani plan

Pernar tvrdi da je u pitanju organizirani plan istih onih trgovaca ratom koji su izvršili invaziju na zemlje iz kojih migranti dolaze, te da mediji izvršavaju svoju propagandnu ulogu u cijelom globalnom poretku, dok s druge strane građani na terenu svojim očima vide nešto sasvim drugo. 

- Vi ste u sličnoj situaciji kao Tihunana u Meksiku, jer ste većinom muslimani koje ne mogu optužiti za islamofobiju jer govorite protiv izazivanja haosa s migrantima, ali vas zato mogu optužiti za fašizam i to oni učestalo i čine - kazao je Pernar. 

Zbog toga, ili protiv toga, Pernar tvrdi da je došao govoriti Bišćanima na Dan državnosti. 

- Vlada u Sarajevu je saučesnik ilegalnim imigracijama, dovozeći ih ovdje u Bihać vama protiv volje. Država ne funkcionira, vama trebaju lični dokumenti da dižete novac u banci a migrantima ne trebaju. Neko im novac šalje i sve ovo je organizirano - kazao je Pernar. 

On je pozvao da se radi na rješavanju uzroka problema tamo gdje su nastali, a ne posljedicama za koje niko ovdje nije odgovoran, a svjetske Vlade, nevladin sektor i medije optužio je da nisu iskazivali suosjećanje prema tim jadnim ljudima dok su Amerika i Nato bacali bombe na njihove zemlje rušeći poredak i slamajući društva.

Dužničko ropstvo 

Tribinu je potom "minirao" ljevičarski aktivist Sanjin Midžić tvrdeći da su bombe bacane da se donesu slobode homoseksualcima u islamskim zemljama, a Pernara je optužio da potiče na mržnju prema muslimanima. Uprkost sporadičnoj galami nezadovoljnika, Tribina je u konačnici ostala u duhu slobode govora, te je Pernar na kraju pozvao Srbe i Hrvate kao i Bošnjake da svi priznaju i čuvaju svoju zemlju BiH koja mora imati svoju monetu umjesto što je vezana za euro stavljajući državu u dužničkom ropstvo kod Brisela. Dok je tako Bosna i Hercegovina, neće imati potpuni suverenitet, smatra Pernar.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.