SARAJEVO

Profesor Hidajet Repovac nakon moždanog udara u teškom stanju

Ljekari očekuju da će inducirana koma trajati dva-tri dana, kaže Kulenović

Repovac: Smješten u Klinički centar Sarajevo. Arhiv

Fu. M.

27.11.2018

Profesor Fakulteta političkih nauka u Sarajevu Hidajet Repovac, kako saznaje „Dnevni avaz“, u subotu je doživio moždani udar, smješten je u Klinički centar na Koševu i u vrlo je teškom stanju.   

Ovu informaciju potvrdio nam je predsjednik Asocijacije „Krug 99“ Adil Kulenović, kazavši da je Repovcu pozlilo upravo tokom sesije ove asocijacije.

- Nakon što je govorio na sesiji, primijetio sam da je izašao vani. To inače radi, kako bi zapalio cigaretu, pa sam mislio da je i ovog puta bilo tako. Mi smo nastavili s radom, ne sluteći šta se dešava vani. Njemu je u auli pozlilo i pao je. To je prva primijetila službenica na recepciji, koja je odmah pozvala Hitnu pomoć. Repovac je potom prebačen u Klinički centar, gdje su ljekari konstatirali da je doživio moždani udar – rekao nam je Kulenović.

Prema njegovim riječima, profesor Repovac prije sesije bio je raspoložen, davao je izjave za medije.

- Kazao mi je samo da ga boli grlo. To mi je kasnije potvrdila i njegova supruga, koja mi je također rekla da je njegovo stanje trenutno kritično, ali da je u dobrim rukama ljekara, koji očekuju da će inducirana koma trajati još dva-tri dana, nakon čega će moći dati preciznije informacije, odnosno daljnje prognoze – rekao je Kulenović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.