POLITIKA

Sarajlić: Novi građanski blok donijet će procvat kantona

Njegovi zamjenici su Sanja Renić (Naša stranka) i Mladen Simć (SDP)

B. Mahmić

D. PAŠALIĆ

29.11.2018

Na konstituirajućoj sjednici Skupštine Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) za predsjedavajućeg Skupštine izabran je Ismet Sarajlić iz Saveza za bolju budućnost (SBB), dok su za njegove zamjenike izabrani Sanja Renić (Naša stranka) i Mladen Simć (SDP). 

U prvom razgovoru za medije, nakon imenovanja na mjesto predsjedavajućeg, Sarajlić je poručio da je poruka novog rukovodstva Skupštine i njega kao predsjedavajućeg da će prioritet njegovog rada biti građani i poboljšanje privrede.

- Poboljšanje standarda građana kantona i poboljšanja privrede, to su naši prioriteti u daljnjem radu. Pokušat ćemo da, inače, na sjednicama Skupštine imamo samo odluke koje su životne. U tom smislu ćemo pokušati da sve stare recidive i usvajanje starih izvještaja usvojimo na jednoj tematskoj sjednici, a da se onda na narednim sjednicama bavimo isključivo stvarima koje su životne i donose brze rezultate – kazao je Sarajlić.

Ističe da će cjelokupan rad Skupštine biti temeljen na platformi i principima djelovanja koje je usaglasio novi građanski blok i većina.

- Zasigurno nas očekuje puno veći, ali i transparentniji rad Skupštine, prohodnost prema vijećima, s kojima ćemo imati sastanak jer će njihove odluke ubuduće imati prioritet na skupštinskim sjednicama. Tako da, neće više biti podjele građana na lokalne i kantonalne. Dajemo im puni priotiret, kao i podizanju privrede te većem standardu građana, uz poštovanje vladavine prava. Novi građanski blok donijet će procvat kantona – poručio je Sarajlić.

On je rođen 4. marta 1966. godine i po struci je diplomirani inžinjer arhitekture. Radio je u struci u "Tehnoprojektu", ali i nizu međunarodnih organizacija.

Bio je direktor Regionalne razvojne agencije (REZ ) za regiju centralna Bosna, potpredsjednik NK Čelik, Ragbi saveza BiH, radio biznis planove za holandske organizacije…borac Armije BiH – dobrovoljac, od prvog dana do potpisivanja Dejtonskog sporazuma.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.