REAKCIJE

Sin Nasera Orića: Ovo je bio montiran proces

Od prvog dana smo znali da je nevin i da će biti slobodan. On je samo branio BiH, rekao je Hasanović

Orić sa sinom (lijevo) prilikom izlaska iz Suda BiH. A. Durgut

Fu. M.

30.11.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4

Sin Nasera Orića je nakon izricanja presude njegov ocu u Sudu BiH kazao da je ovo bio montiran proces i da je pravda konačno zadovoljena.

- Cijeli svijet može biti protiv tebe, ali, ako si ti ispravan, niko te ne može osuditi. Ovo je bio još jedan montiran proces i nadam se da više neće biti takvih pokušaja - izjavio je Amar Orić.

Izricanje današnje presude Oriću pratio je i veliki broj majki Srebrenice.

Munira Subašić, predsjednica Udruženja ''Majke Srebrenice'', kazala je da je Tužilaštvo BiH pogrešno vodilo cijeli proces od samog početka.

Ovo je bio jedan cirkus za Tužilaštvo BiH. Tužilaštvo ne smije uzimati lažne svjedoke, koji su odgovarali za kriminal, mora raditi pravedno. Poručujem Tužilaštvu da prestane hapsiti ljude koji su preživjeli genocid, koji su krivi samo zato što su preživjeli. Veliki broj zločinaca je slobodan, a oni hapse ljude koji su bili čuvari. Izvršioci zločina i genocida ostaju na slobodi - izjavila je Subašić.

Predsjednik Koordinacije boraca TK Fahrudin Hasanović kazao je kako su borci sve vrijeme znali da je Orić nevin te da su vjerovali u pravdu.

- Od prvog dana smo znali da je nevin i da će biti slobodan. On je samo branio BiH - rekao je Hasanović. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.