INICIJATIVE

Na izborima se izjasnila kao Bošnjakinja: Mladi SDS-a traže ostavku Nine Bukejlović

Zbog "nanošenja štete ugledu Aktiva mladih SDS-a, kao i samoj stranci djelovanjem u predizbornom periodu, nepriličnog djelovanja nakon izbora, kao i nestatutarnog ponašanja"

Nina Bukejlović. Agencije

Srna

1.12.2018

Predsjedništvo Aktiva mladih SDS-a zatražilo je danas ostavku predsjednice ove organizacije Nine Bukejlović.

Predsjedništvo Aktiva mladih SDS-a danas je na sjednici u Bijeljini jednoglasno izglasalo nepovjerenje Bukejlović zbog "nanošenja štete ugledu Mladih SDS-a, kao i samoj stranci djelovanjem u predizbornom periodu, nepriličnog djelovanja nakon izbora, kao i nestatutarnog ponašanja".

Na sastanku su analizirane aktivnosti Aktiva mladih SDS-a u ovoj godini, a razgovarano je i o programu rada ovog tijela za narednu godinu, saopćeno je iz Aktiva mladih SDS-a.

Sastanak Predsjedništva Aktiva mladih SDS-a održan je na inicijativu svih 10 članova Predsjedništva, a formalno ga je sazvao zamjenik predsjednika Aktiva mladih SDS-a Nikola Zlojutro, jer Bukejlović nije odgovorila na inicijativu članova, napominju iz Aktiva mladih SDS-a.

Bukejlović se 2016. godine na lokalnim izborima izjasnila kao Srpkinja, a kod prihvatanja kandidature uoči općih izbora ove godine izjasnila se kao Bošnjakinja. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.