BIHAMK

Niske jutarnje temperature uzrokuju poledicu na većini putnih pravaca u BiH

Napominjemo vozače da na put ne kreću bez zimske opreme, čije je posjedovanje zakonski obavezno

BIHAMK: Pojačan promet vozila zbog nadolazećeg vikenda. Arhiv

Avaz.ba

7.12.2018

Niske temperature i ovoga jutra pogoduju formiranju poledice na svim vlažnim lokalitetima, tako da savjetujemo oprezniju vožnju. Napominjemo vozače da na put ne kreću bez zimske opreme, čije je posjedovanje zakonski obavezno.

Na magistralnom putu M-18 Kladanj-Živinice u mjestu Stupari danas od 09 sati izvode se radovi na ugradnji uređaja za brojanje prometa, zbog čega će vozila saobraćati naizmjenično, jednom trakom.

Zbog radova na sanaciji tunela Vranduk II i dva mosta (Bosna IV i Bosna V), izmjenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta M-17 Zenica-Nemila. Vozila iz smjera Zenice koriste magistralni put M-17, dok se u suprotnom smjeru saobraćaj preusmjerava na regionalni put R-445 Nemila-Zenica.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog radova na mostu na ulazu u Bugojno, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i preusmjeren na magistralni put preko Travnika i Donjeg Vakufa. Putnička vozila na ovom lokalitetu saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Od ostalih puteva sa atuelnim radovima i izmjenama u režimu saobraćaja izdvajamo: autoput A-1 Sarajevo zapad-Lepenica, autoput Bosanska Gradiška-Banja Luka, kao i magistralne puteve: M-17 Mostar-Čapljina, M-6 Domanovići-Stolac, M-5 Mrkonjić Grad-Ključ, M-4 Teslić-Karuše, M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-16 Banja Luka-Jajce i M-18 Olovo-Kladanj.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je zatvoren GP Bosanski Novi-Dvor.

S obzirom na dane vikenda koji su pred nama očekujemo pojačan promet vozila, kako na putevima u BiH, tako i na graničnim prelazima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.