BIHAMK Stanje na putevima

Zbog snijega otežano saobraćanje na dionicama u višim predjelima

Na graničnim prijelazima zadržavanja su kratkotrajna

Avaz.ba
10.12.2018 07:45

BiH: Kolovoz u nižim predjelima mokar i klizav

Foto: Arhiv

Zbog snijega koji je sinoć padao otežano je saobraćanje na dionicama u višim planinskim predjelima.

Ugaženog snijega ili leda ima na dionicama: Ključ-Bosanski Petrovac (Lanište), Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje (Makljen), Sarajevo-Tuzla (Nišići i Karaula), Kupres-Livno-Kamensko, Sarajevo-Rogatica (Romanija), kao i na putevima na području Tomislavgrada i Bosanskog Grahova.

I u nižim područjima kolovoz je mokar i mjestimično klizav. Dodatno, na prijevoju Borova glava (Šuica-Livno) skreće se pažnja na učestale izlaske divljih konja na kolovoz.

U toku je sanacija tunela Vranduk II i dva mosta (Bosna IV i Bosna V), zbog čega je izmijenjen režim saobraćanja na dionici M-17 Zenica-Nemila. Vozila iz smjera Zenice koriste magistralni put M-17, dok se u suprotnom smjeru saobraća regionalnim putem R-445 Nemila-Zenica.

Sanacija mosta izvodi se na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog čega je saobraćaj teretnih vozila obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Donjeg Vakufa i Travnika, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Izdvajaju se i ostale dionice gdje je zbog sanacionih radova izmijenjen režim saobraćanja: dionica autoputa A-1 Sarajevo zapad-Lepenica, dionica autoputa Bosanska Gradiška-Banja Luka, kao i magistralni putevi: M-17 Mostar-Čapljina, M-6 Domanovići-Stolac, M-5 Mrkonjić-Grad-Ključ, M-4 Teslić-Karuše, M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-16 Banja Luka-Jajce i M-18 Olovo-Kladanj.

Na graničnim prijelazima zadržavanja su kratkotrajna. Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na graničnom prijelazu Bosanski Novi-Dvor, saopćeno je iz BiHAMK-a.

Oglasi

NA VRH