POLITIKA

Dodik: Ako hoće sutra sjednicu Predsjedništva BiH, neka stave zastavu RS

Prema njegovim riječima, zastavu RS je potvrdio Ustavni sud BiH i ona ne vrijeđa konstitutivne narode Bosne i Hercegovine

Dodik: Nije Džaferović jedini pravnik na Balkanu. S. Saletović

H. Bijedić

11.12.2018

Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH, u obraćanju u Istočnom Sarajevu kazao je da su na sastancima u Predsjedništvu BiH uvijek istaknute dvije zastave, i to BiH i FBiH, kako on to vidi. 

- Ako hoće da sutra imamo sjednicu Predsjedništva BiH, predlažem da jednu zastavu sutra izbacimo ili da se ubaci i zastava RS - kazao je Dodik. 

On je kazao da je izabran u ime RS i srpskog naroda i taj njegov rad je u njihovo ime. 

- U pogledu predstavljanja, ja sam srpski član Predsjedništva i tako hoću da budem najavljivan - naglasio je Dodik.

Prema njegovim riječima, zastavu RS je potvrdio Ustavni sud BiH i ona ne vrijeđa konstitutivne narode Bosne i Hercegovine, dok, kako je naglasio, u obilježjima Federacije BiH nema istaknuto nijedno obilježje srpskog naroda.

- Baza zašto ja ovo insistiram je ustavna odredba u kojoj piše da je BiH sastavljena od dva ravnopravna entiteta, ako toga nema, nema ni poštovanja Ustava - istakao je Dodik.

Dodik je kazao da on hoće da radi, da danima stoji mnogo posla, ali neće raditi u uvjetima koje mu nude u Sarajevu.

- Nije Džaferović jedini pravnik na Balkanu i on ne može jedini tumačiti Ustav - rekao je Dodik.

Novinari su pitali šta će se desiti ako se nastavi otkazivati sjednica Predsjedništva BiH, Dodik je u svom stilu odgovorio da ga "nije briga". 

- Meni je manje stalo do te njihove Bosne nego njima. Ja imam pravo da odgodim sjednicu, ako ne žele videolinkom, šta me briga. Neću da radim u uvjetima koje mi je neko nametnuo - zaključio je Dodik.

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.