ZENICA

Nezavisni blok nudi Amru Mehmedić za premijerku ZDK

A-SDA traži poziciju ministra MUP-a

Zenica: Razgovoro i formiranju vlasti se nastavljaju. Arhiv

Fena

14.12.2018

Nezavisni blok predložio je na večerašnjem sastanku stranaka skupštinske većine u Zeničko-dobojskom kantonu Zeničanku Amru Mehmedić za mandatarku Vlade ZDK - kazao je u izjavi nakon sastanka gradonačelnik Zenice i potpredsjednik Nezavisnog bloka Fuad Kasumović.

- Mi nudimo nestranačku osobu i prvu ženu premijerku ZDK. Amra Mehmedić je, odgovorno tvrdim, nestranačka osoba - čak nije ni glasala za mene. Njenim odlaskom najviše bi izgubio Grad - kazao je Kasumović, koji je napomenuo kako pozicija mandatara Vlade ZDK zavisi od sjednice Predsjedništva KO SDPZDK, koje zasjeda u ponedjeljak.

- Oni će odlučiti da li će prihvatiti poziciju premijera i manje, odnosno dva ministarstva, ili će dobiti četiri ministarstva. Mi, ako dobijemo poziciju premijera, dobili bismo još dva ministarstva. U suprotnom dobili bismo četiri ministarstva - ističe Kasumović.

On je dodao kako će SBB, koji je dobio poziciju predsjedavajućeg Skupštine ZDK, pripasti jedno ministarsko mjesto, DF će dobiti dva, A-SDA, mada su tražili dva, jednu ministarsku poziciju.

- Niko nije insistirao osebno na resorima. Jedino je A-SDA tražila poziciju ministra MUP-a, DF poljoprivrede i prostornog uređenja, ali ništa to nije dogovoreno - kaže Kasumović, koji napominje kako će puno više biti poznato nakon sjednice Predsjedništva KO SDP.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.