BANJA LUKA

Izabrana nova Vlada RS, novi premijer Radovan Višković

Za njegov izbor glasala su 54 poslanika, protiv je bilo njih devet, dok su četiri bila suzdržana

srna

18.12.2018

Narodna skupštine Republike Srpske večeras je na posebnoj sjednici u Banja Luci izabrala Vladu Republike Srpske, čiji će predsjednik u narednom četvorogodišnjem mandatu biti Radovan Višković.

Za ministra finansija Republike Srpske izabrana je Zora Vidović (SNSD), za ministra za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić (SNSD), za ministra ministra pravde Anton Kasipović (SNSD), a Dragan Lukač ponovo je izabran za ministra unutrašnjih poslova.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS u narednom četvorogodišnjem periodu biće Alen Šeranić (SNSD), ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srđan Rajčević (SNSD), ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Zlatan Klokić (SNSD), a ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Boris Pašalić (SNSD).

Za ministra energetike i rudarstva izabran je Petar Đokić (SP), za ministra uprave i lokalne samouprave Lejla Rešić (DNS), a za ministra saobraćaja i veza Neđo Trninić (DNS).

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite biće Duško Milunović (SP), ministar porodice, omladine i sporta Sonja Davidović (SP), a ministar privrede i preduzetništva Vjekoslav Petričević (NDP).

Na posebnoj sjednici Narodne skupštine za ministra prosvjete i kulture izabrana je Natalija Trivić (Ujedinjena Srpska), a za ministra trgovine i turizma Dragica Kovač (DEMOS).

Za izbor Radovana Viškovića za premijera RS glasala su 54 poslanika, protiv je bilo njih devet, dok su četiri bila suzdržana.

Za izbor ministara u Vladi RS glasalo je 54 poslanika Narodne skupštine, 13 je bilo protiv, a dva poslanika su bila suzdržana.

Nakon što su izabrani, premijer i ministri položili su i potpisali u parlamentu svečanu zakletvu, a tom činu prisustvovali su i predsjednica RS Željka Cvijanović i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović čestitao je Viškoviću i ministrima i večeras okončao posebnu sjednicu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.