PORUKE

Salivan: Što prije dostaviti Godišnji program NATO-u

S. N.

18.12.2018

Zamjenik državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država Džon Salivan (John Sullivan) urgirao je kod tri člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine  – Milorada Dodika, Šefika Džaferovića i Zeljka Komšića da ubrzaju političke, pravosudne i ekonomske reforme i integriranje BiH u zapadne institucije, objavio je Stejt department.

Kako je saopćio zamjenik portparola ove američke institucije Rober Paladino (Palladino), Salivan je "posebno istakao zahtjev predsjednicima da se napravi dodatni napredak prema NATO-u tako što će podržati ponošenje Godišnjeg nacionalnog programa (ANP)".

Radi se o planu aktivnosti koje će BiH provesti nakon što joj je početkom ovog mjeseca aktiviran Akcijski plan za članstvo (MAP) u NATO.

- Zamjenik državnog sekretara istakao je i važnost unutrašnje i regionalne stabilnosti BiH, jačanje vladavine zakona i borbe protiv korupcije - prenio je dalje Paladino.

On je naveo da se Salivan tokom posjete Sarajevu sastao i s Kolegijem Vijeća ministara BiH, u kojem su Denis Zvizdić, Vjekoslav Bevanda i Dragan Mektić.

Salivan se susreo i s ministricom odbrane Marinom Pendeš i ministrom vanjskih poslova Igorom Crnatkom, objavio je Stejt department.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.