SKANDALOZNO

Čavaljuga bratu namjestila tender vrijedan 100.000 KM!

Koliko mi je poznato, izbor je pao na firmu “Middle POINT” kao najpovoljnijeg ponuđača, tvrdi Hotić, Čavaljugin brat

Čavaljuga: Medicinski fakultet dovela do brojnih skandala

A. NUHANOVIĆ

21.12.2018

Din Hotić, rođeni brat Semre Čavaljuge, bivše dekanese Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, dobio je tender od skoro 100.000 maraka na konkursu za nabavku instalacija analogno-adresabilne vatrodojavne centrale.

Dva ponuđača

Na tender za centralu na Medicinskom fakultetu, osim Hotićeve firme“Middle POINT”, prijavila se i firma „Arcus“ Sarajevo, ali su rodbinske veze prevagnule da posao dobije skuplji, a ne jeftiniji ponuđač!

Kako saznajemo, „Arcus“ je za 15 posto bio povoljniji, a oprema koju je ponudio za vatrodojavnu centralu bila je bolja i kvalitetnija. Usluge „Arcusa“ koštale bi Medicinski fakultet 84.000 maraka sa PDV-om, dok je za isti posao firma “Middle POINT“ tražila 98.000 KM.

No, to trenutnog v. d. dekana Medicine Nermina Sarajlića nije spriječilo da napravi ustupak kolegici Čavaljugi, te je s njom dogovorio da posao daju Hotiću.

On nam je potvrdio da je tačno da je rođeni brat bivše dekanese te istakao da je njegova firma bila najpovoljniji ponuđač.

- Tender je bio javni, objavljen je na portalu Medicinskog fakulteta. Kao predstavnik firme javio sam se, a ne znam ko se još prijavio. Ovo je prvi posao koji smo sklopili s Medicinskim fakultetom – potvrdio nam je Hotić.

Tvrdi i da posao nije dobio jer je brat dekanese.

- Koliko mi je poznato, izbor je pao na moju firmu jer smo bili najpovoljniji. Ne vidim ništa sporno u tome što sam u srodstvu s dekanesom, uposlenik sam u ovoj firmi koja se na poziv prijavila i dobila posao – kaže Hotić.

 Uvid u dokumentaciju

Predstavnici „Arcusa“, kako saznajemo, danas će ići na uvid u cijelu dokumentaciju tenderske procedure.

- Bolji smo bili za taj posao, imamo bolju, superiorniju opremu, a bili smo i jeftiniji - kazali su nam iz firme „Arcus“.

U Odluci o dodjeli ugovora koja je dostavljena firmi “Middle POINT“, a objavljena na stranici Medicinskog fakulteta, uopće nije navedena cijena drugog ponuđača


Faksimil Odluke o izboru „povoljnijeg“ ponuđača

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.