NEZADOVOLJSTVO

Protestna šetnja "Pravda za Dženana, Davida i našu djecu": Ubice dovesti pred lice pravde

Pružena podrška porodici nastradalog mladića

Piše: E.P. - A. M.

30.12.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+16

19.25

Završena je protestna šetnja u Sarajevu. 

Muriz Memić je po dolasku kod Sebilja još jednom kazao da na miran i dostojanstven način traži pravdu za svu našu djecu.

- Neka vidi cijeli svijet kako se traži pravda u Sarajevu, neka vide turisti. Zaštitnici Bošnjaka, kao lafo ne znaju šta se desilo. Ubili ste mi Dženana, a sada pokušavate ubiti i mene. Narod vas je stvorio, narod vas može i uništiti. Hvala svakom građaninu koji je došao i pružio podršku Davoru Dragičeviću i meni. Mene i Davora je ujedinila nevolja, ubili su nam djecu. Ubijena su još mnoga djeca, a istina se ne zna - kazao je između ostalog.

18.55 Kako javljaju reporteri "Avaza" sa lica mjesta, nekoliko stotina građana je stiglo kod Sebilja, zahtijevajući istinu i pravdu za Dženana Memića i Davida Dragičevića.

18.30

Velika grupa građana uputila se prema Sebilju. Muriz Memić je još jednom napomenuo da je svim srcem uz Davora Dragičevića i da žele samo pravdu za svoju djecu.

18.05

Nekoliko stotina Sarajlija okupilo se večeras u parku ispred BBI centra i poslalo podršku roditeljima ubijenog Dženana Memića.

Kako su nam kazali neki sugrađani, ovim žele pružiti podršku porodici Memić i apel nadležnima da što brže rasvijetle ubistvo nesretnog mladića.

Okupljenima se obratio Muriz Memić, otac ubijenog mladića, koji nam je kazao da želi da se otvori valjana istraga i da u njoj bude kao nadzor neko iz EU i da u istrazi učestvuje advokat Ifet Feraget.

- Tek ću tada vjerovati u rad tužilaštva, Suda i ostalih institucija, jer je sve jasno, sve se zna. Dženan je ubijen, zna se kako je ubijen i ko ga je ubio. Nećete mi vjerovati poslije tri ili četiri hiljade dokumenta koje imam, prije sedam dana se još jedan pojavi, gdje jasno piše da je Hamza Žujo utvrdio da povrede nisu nastale u nesreći, već da je Dženan udaren tupim predmetom - kazao je Muriz Memić.

Osvrnuo se i na izjave Bakira Izetbegovića i Milorada Dodika, koji su rekli da nisu znali kakvo je stanje u pravosuđu i rekao da ako ga oni ne znaju, ko ga onda zna.

- Prije godinu i pol sam bio kod Bakira Izetbegovića i nije prstom maknuo. Ne mogu me lagati. Idem do kraja i doći ću do kraja. Istinu znam, samo hoću pravdu. Tražit ću je na ulici, ako ne mogu u sudnici - kazao je Muriz.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.