„AVAZ“ SAZNAJE

Zolj već zaposlen kao pomoćnik direktora u „Autocestama FBiH“!

Dan nakon smjene s premijerske pozicije vratio se u državnu kompaniju, odakle je i otišao u Vladu KS

Zolj: Ima menadžerski ugovor

M. AŠČIĆ

21.1.2019

Adem Zolj (SDA), bivši premijer Kantona Sarajevo, ni dana nije bio bez posla! Odmah nakon što je 26. decembra prošle godine prestao obavljati funkciju premijera imenovanjem nove Vlade KS Zolj je, kako saznajemo, dobio mjesto pomoćnika direktora u „Autocestama FBiH“.

Ova informacija potvrđena nam je jučer u ovoj državnoj firmi, iz koje je Zolj i otišao na premijersku funkciju.

Zolj je postavljen za pomoćnika samo dan uoči sjednice i to kao hitan prijedlog Vlade FBiH da se u „Autocestama“ imenuje za izvršnog direktora za projektovanje i građenje, a nakon što je prihvaćena ostavka Jasmina Buče (SDA) podnesena u septembru 2018. godine.

Kako saznajemo, Zolj trenutno obavlja posao pomoćnika izvršne direktorice za opće, pravne i kadrovske poslove Adise Kadić (SDA), koja ga je i zamijenila na ovoj poziciji nakon što je predložen za premijera KS. No, tu se zadržao svega osam mjeseci.

Na poziciju pomoćnika u „Autocestama“ postavljen je na osnovu menadžerskog ugovora i sporazuma koji je potpisao prije dvije godine s Upravom ove državne firme. Ovim ugovorom precizirano je da se poslije isteka mandata može vratiti u „Autoceste FBiH“.

To znači da dok traje trakavica oko njegovog imenovanja za izvršnog direktora, jer je utvrđeno da je u sukobu interesa, on redovno prima plaću s budžetskih jasala.







Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.