LIČNOST SEDMICE

Kad šou realnosti guta svoju djecu

Poništavaju se svi njegovi golovi, talent, uspjesi i Anderleht ga je, uprkos njegovom kvalitetu, poslao u rezervni sastav

Vranješ: U centru afere. Instagram

Piše: L. SARAJLIĆ - RAMOVIĆ

26.1.2019

Afera „Jelena Karleuša - Ognjen Vranješ“ već sedmicama drži primat među top-vijestima u regionu. Navodna tajna veza pjevačice i fudbalera, te prateće ličnosti u toj drami Duško Tošić i Sofija Milošević iz udarnih vijesti potisnuli su čak i na ovim prostorima neprikosnovene političare.

Jedni, drugi...

Publika, uglavnom iza ekrana kompjutera, u velikim zalogajima, jedva dišući guta sve što se servira. Kompromitirajuće fotografije, intimna prepiska, pljušte reakcije aktera afere na društvenim mrežama...

U ovoj priči fudbaler više nije fudbaler, pjevačica više nije pjevačica. Prestaju biti ono što ih je do sada određivalo u javnom prostoru. Sve postaje šou realnosti, u kojem učestvuje cijela nacija, a u ovom slučaju više nacija.

Jedni se naslađuju svim onim što pročitaju i vide, drugi pak drže stranu pjevačice ili fudbalera, a najmanji broj je onih trećih – koji odbijaju da znaju išta o tome, jer ih uopće ne zanima.

Taj fenomen šoua realnosti, u kojem se region koprca manje ili više posljednjih desetljeća, degradira i razara sve ono što vrijedi, što je bilo zdravo i što se moglo razviti u svom najboljem pojavnom obliku.

U slučaju Ognjena Vranješa, bh. reprezentativca i dojučerašnjeg prvotimca belgijskog Anderlehta, šou realnosti upravo guta jedno svoje čedo. Trenutno se poništavaju svi njegovi golovi, talent, uspjesi, ljudske vrijednosti kao sina, brata, oca, prijatelja...

Anderleht ga ja, uprkos njegovom kvalitetu, poslao u rezervni sastav. Ostao je ogoljen kao samo jedan od aktera navodne afere i veoma je nezahvalno u ovome trenutku prognozirati kako će se dalje razvijati njegova fudbalska karijera.

Autogol života

Ono od čega jedan fudbaler možda i ponajviše strahuje su autogolovi. Je li Vranješ upravo postigao autogol života?

Iako to sada možda tako i izgleda, u društvu gladnom senzacija i afera također je vrlo moguće da novi rijaliti iznjedri nove likove, pa da onda u tom scenariju i Vranješ nastavi samo igrati dobar fudbal.  

 Nepredvidivi obrti

I dok Anderleht šalje Vranješa u rezervni sastav, procjenjuje se da će Karleušina pjevačka karijera doživjeti procvat. Tako sada stvari stoje. A da šoui realnosti donose nepredvidive obrte. Donose.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.