BIHAMK

Zaleđen kolovoz, vozači, oprez

U zapadnim i jugozapadnim krajevima puše jak vjetar koji mjestimično formira snježne nanose

Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme. Arhiv

Avaz.ba

27.1.2019

Zbog niskih jutarnjih temperatura upozoravamo na moguće nailaske na zaleđen kolovoz, posebno na zasjenjenim dijelovima puteva u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima.

Na regionalnim putevima R-418 Prozor - Mokronoge, R-419a Tomislavgrad - Blidinje i R-419 Rakitno - Blidinje zbog snježnih nanosa obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila.  

Ugaženog snijega ili leda na kolovozu ima i na ostalim dionicama, posebno u višim planinskim predjelima. Izdvajamo puteve: Kupres - Šuica, Livno - Mrkonjić-Grad, Bihać - Ključ - Mrkonjić-Grad, Bosanski Petrovac - Drvar, Bugojno - Novi Travnik, Prozor - Gornji Vakuf/Uskoplje, Sarajevo - Rogatica, Han-Pijesak - Vlasenica i Sarajevo - Foča.

U zapadnim i jugozapadnim krajevima puše jak vjetar koji mjestimično formira snježne nanose. 

Na snazi su zimski uvjeti vožnje, pa u skladu s tim, u slučaju obilnijih snježnih padavina, može doći do zabrane ili ograničenja saobraćaja za pojedine kategorije vozila. 

Policija će pojačati kontrole i isključivati iz saobraćaja vozila bez zimske opreme i poduzimati druge mjere u cilju stvaranja preduvjeta za sigurno saobraćanje.

Apeliramo na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme. 

Obustavljen je saobraćaj za teretna motorna vozila i autobuse na graničnom prijelazu Brčko - Gunja iz sigurnosnih razloga.

Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Na graničnom prijelazu Bosanski Novi - Dvor obustavljen je saobraćaj zbog radova u Hrvatskoj.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.